Wednesday, December 4, 2013

9/10 Pintu Rezeki - Jom Business!

Assalamualaikum readers.

Seperti yang kita tahu 9/10 daripada pintu rezeki itu datangnya dalam perniagaan. Current phenomena adalah online business. Dari statistical data yang didapati dari www.getmybusinessonline.com.my , 12,000 Malaysian businesses adalah secara online dan angka ini semakin bertambah. Salah satu area of interest for online business adalah fashion, health and beauty.
 
 
Hence, I am taking my leap of faith to venture myself into online business and I have chosen health and beauty. Why health and beauty? Semestinya manusia mahukan kesihatan yang baik dan itu hanya datang apabila kita menjaga kesihatan kita. Kesihatan adalah sesuatu yang berharga dalam hidup kita. Tanpa kesihatan yang baik, sukar untuk kita melakukan segala aktiviti contohnya beribadat, bekerja, beriadah dan sebagainya. Di sebalik itu, apabila kita sihat, kecantikan akan menyusul bersama-sama.(",)
 
 
Bagaimana saya 'terjebak' dengan business ini? Semuanya bermula dengan pencarian saya untuk corset yang sesuai. Saya memang memakai corset sejak deliver anak pertama dan ianya adalah untuk memberi support kepada tulang belakang saya ketika breastfeeding. Kalau tak pakai corset, tulang belakang rasa cepat sangat lenguh. Saya telah mencuba banyak corset tapi, sampai satu masa, corset tersebut hilang support kerana longgar atau pun rosak sebab selalu sangat pakai. Banyak juga brand corset yang saya dah cuba (tak perlu lah dinyatakan di sini). Pernah juga nak try Premium Beautiful dulu, tapi, mahal sangat saya rasa time tu and in my opinion, all corsets are the same.
 
Tapi bila deliver anak kedua, saya rasa saya kena dapatkan corset yang saya boleh guna untuk jangka masa yang panjang. Jadi, saya pun decide untuk try Premium Beautiful disebabkan lifetime warranty yang disediakan untuk sebarang kerosakan. So, tak payah la nak kena beli banyak kali.

First time try, rasa sedap sangat especially kat tulang belakang. Waist nipper sangat memberi support yang kuat pada tulang belakang saya and saya rasa bertambah selesa ketika breastfeeding. Bukan itu saja, saya dapati milk production saya juga semakin bertambah. Oleh demikian, pada pendapat saya, Premium Beautiful is value for money in a long run, di tambah juga dengan other benefits that come together with it.



Saya memang sangat suka share benda yang bagus untuk kesihatan dengan kawan-kawan, family dan sesiapa sahaja. Sejak dari itu, saya decide untuk join business ini di bawah guidance Green Leaders Academy Malaysia (GLAM). Terima kasih kepada business partner saya Syarifah Ramly and Syida Mohsin.

Selepas ini, saya bukan saja nak share pasal Premium Beautiful, tapi apa sahaja product kesihatan yang baik bagi membantu sesiapa sahaja di luar sana yang memerlukan. Itu target saya bila saya decide untuk buat online business ini. Moga ia nya success dan saya sentiasa istiqamah menjalankan business ini. Amin..

Jadi pada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan product kesihatan dari saya
 (ketika ini baru Premium Beautiful and Bio Velocity Sleep Mate...more to come), please contact me:-


Nadia - 0175279717
Facebook: Nornadia Salmee Salehuddin
 
 
 

No comments:

Post a Comment