Sunday, December 29, 2013

Far Infra Red (F.I.R) dan Premium Beautiful

Assalamualaikum readers...

Untuk entry kali ni, saya nak share pasal Far Infra-Red (FIR) n bagaimana Premium Beautiful dihasilkan. Ha jom baca entry kali ni hokay. (",)

Apa itu FIR?

FIR ni adalah sejenis gelombang tenaga dalam spektrum cahaya semulajadi yg dihasilkan oleh matahari dan juga benda hidup. Ia berada dalam kumpulan Infra-Red dalam spektrum cahaya,tapi, disebabkan gelombangnya yang agak jauh, kita x dapat nampak with our naked eyes sama macam sinaran Ultra Violet atau UV. However, tak macam UV yg boleh merosakkan sel-sel kulit, FIR ni sangat penting and berguna kepada manusia. 


FIR mempunyai kemampuan utk menembusi kulit manusia. Ini menjadikan kulit manusia mudah menyerap sinaran FIR. Apabila FIR menyerap masuk ke dlm sel dan tisu kulit, perubahan tenaga akan berlaku dari tenaga cahaya kepada tenaga haba. Kesan tindak balas daripada haba tersebut membantu saluran kapilari darah untuk mengembang lalu membantu melancarkan pengaliran darah yang lebih baik. Bukan itu sahaja, FIR membantu utk improve respiratory system, increase metabolic rate, dan juga tenaga haba ini dapat membantu untuk menyingkirkan toksin dalam badan melalui proses berpeluh.



Sejarah FIR untuk Kesihatan


Bagaimana FIR Berfungsi?


   Tindak balas FIR terhadap molekul air

Molekul air dan sel- sel badan bergetar kesan dari FIRl

Penghasilan Fabrik Bermutu Tinggi dengan FIR

Bahan asas fabrik yg digunakan nak buat PB ni ada 2, iaitu, Akwatek and Akwadyne. Akwatek ni selalu diorang apply kat kain polyester and akwadyne pula kat kain nilon. Dua2 bahan ni berfungsi utk penyerapan yg lebih baik dan mengalihkan kelembapan. Selain dari tu bahan ni akan function according to the weather condition, kalau cuaca panas, ia akan membantu mendinginkan badan dan kalau cuaca sejuk, ia akan memanaskan badan kita. 

              Cara Akwatek berfungsi

FIR pada Premium Beautiful dibekalkan daripada benang seramik atau ceramic fiber yang ditenun dalam fabrik Akwatek / Akwadyne.


Penghasilan benang seramik bercirikan FIR adalah seperti berikut. 


Dari teknologi pembuatan yang canggih dan teliti, maka terhasil lah product Premium Beautiful yang sangat bermanfaat utk kita semua.

 
So, mcm mana FIR dalam Premium Beautiful ni function? Ha jom tgk kat diagram bawah ni. 



Hopefully entry kali ni dapatlah membantu anda untuk memahami dgn lebih mendalam pasal FIR dan bagaimana PB dengan FIR dihasilkan.

Naturally, badan kt sendiri memang menghasilkan FIR yg membuatkan kt rasa sihat dan bertenaga. Namun, FIR ini akan hilang kepada bentuk tenaga yang lain jika tidak dikekalkan. So, dengan PB ni, bdn kt akan continuously surrounded with FIR heat yg akan membuat badan kt sentiasa warm n rasa sihat. Setiap suatu yg bermanfaat itu dtgnya dgn izin Allah begitu juga dengan keberkesanan PB ke atas kesihatan. So jom kt berusaha utk dptkan kesihatan yg baik dengan Premium Beautiful, InsyaAllah. (",) oh ya lelaki pun boleh mendapat kebaikan dr PB ni tau. Nk tau PM sy for details (SMS atau Whatsapp) Hehe..

Nadia - 0175279717
Facebook: Nornadia Salmee Salehuddin
Email: nornadiasalmee@gmail.com

No comments:

Post a Comment