Sunday, March 30, 2014

BB Plus Collagen hanya utk kecantikan?

Assalamualaikum readers...

Soalan 1
----------
"Eh collagen ni hanya utk kecantikan kan? Hanya utk tegang kan kulit kan?"

Soalan 2
----------
"Perlu ke collagen ni utk lelaki? Tak payah lah. Karang kulit lembut sgt tak macho lah! Untuk perempuan je ni"

Ha sure kt akan ada percerption atau perspective begini utk collagen kan. Walhal, scientifically it is not. Collagen is more than what we expected. Tahukah anda collagen merupakan struktur protein utama untuk pelbagai connective tissues dalam badan kt. Oleh kerana ia merupakan component utama utk penyambungan tisu dalam badan kt, collagen merupakan sumber protein paling byk dlm badan kita 25 - 35% dari jumlah keseluruhan protein content dlm bdn kita. Collagen berada pada keseluruhan bahagian bdn kita contohnya tulang, rawan, muscles, tissue penghubung, ligaments, tendons dan juga anggota badan terbesar kita iaitu kulit. Collagen membantu pertumbuhan semula kulit baru, so kulit dpt kekal lembut. Untuk sendi rawan pula, collagen berfungsi sebagai cushion untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutamanya pada pinggul, sendi dan lutut.


Ha sekarang kt dah tahu kepentingan collagen utk kt kan. Bukan hanya utk kecantikan tapi sgt penting juga dari segi kesihatan! Ya kesihatan. Tanpa kesihatan tiadalah kecantikan. 

Namun begitu as time goes by, atas faktor usia yg meningkat serta proses penuaan dr luar serta dalam boleh mengurangkan penghasilan collagen secara semulajadi dlm badab kita. Atas sebab inilah kenapa kt perlu mengambil collagen tambahan dlm bdn kita.


Pentingkan collagen ni sebenarnya. Sy dulu pun tak tahu. Tapi lepas tahu kepentingan collagen, terus consume. Kenapa BB Plus? Kalau nak tahu BB Plus ni diperbuat daripada collagen ikan type 2 yg bemutu tinggi. Collagen type 2 ini, ada struktur rantaian asid amino yg seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam collagen manusia. Collagen ikan ini ditukar menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini so that, collagen ini mempunyai kesan penyerapan yg lebih baik. 

Antara ingredient utk BB Plus adalah:
✔️5000mg hydrolyze fish collagen
✔️grape seed extract and vitamin C yang berfungsi untuk melindungi collagen chain
✔️serbuk blackcurrent, jus rossele dan serat apple yg menjadi BB Plus lebih vitamin dan nutrisi


Collagen ini memberikan kebaikan kpd anda seperti berikut:
✔️ Kulit wajah berseri dan cerah
✔️ Kulit lebih anjal dan tegang
✔️ Kulit lebih halus dan gebu
✔️ Kulit lebih lembab 
✔️ Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
✔️ Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
✔️ Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari
✔️ Membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi
✔️ Membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis



Bykkan kebaikan dr segi kesihatan yg kt boleh dapat dengan BB Plus. Mahal ke BB Plus ni? Tak lah. Hanya RM 195 sahaja utk 20 sachet! 

Tapi tunggu dulu. Saya ingin berikan kepada anda value buy utk BB Plus ni! 

DAPATKAN 2 PAX BB PLUS ANDA DGN HANYA RM 350 SAHAJA! JIMAT RM 40! 

Promosi ini sgt lah berbaloi-baloi! Pada harga yg berbaloi ini bermacam - macam kebaikan yg kt boleg dpt dgb BB Plus! Tunggu apa lagi? Order sekarang okeh! 

Berminat? Hubungi saya secepat mungkin di 017-5279717!

-Work at Home Mom-




Berminat untuk buat side income secara online?
Atau berminat menjana pendapatan dari rumah?

Boleh hubungi saya, Nadia, PIN Wellness Consultant






No comments:

Post a Comment