Sunday, March 2, 2014

GLAM Go-Getters 2014!

Assalamualaikum readers...

Hello...hello...hello...
GLAM Hebat! Saya Hebat! Pasti Hebat!
InsyaAllah..Amin.. (",) Yezzaa..entry kali ni sy nak cerita serba sedikit pasal seminar Go-Getters 2014 attended last Saturday at Grand Bluewave, Shah Alam. (Btw, luncheon sedap hokay! Thank u organizer dr Beautiful Circles! (",)) 

Okeh..back to the seminar. Mmg best sgt seminar dr GLAM ni. 1st time pg n mcm2 knowledge yg kt dapat. Rasa bersemangat sangat! Speaker utk seminar ni semua CDM hebat2. Ada CDM Naa Kamaruddin, CDM Cikcida n founder GLAM CDM Hanis Haizi! Best betul! Semua muda2 n berkaliber bila bg speech. Mmg leader sgt sbb kt akan rasa nak jd follower dgn mencontohi commitment given by all of them in this business. 

Antara intipati dr seminar ni adalah kepentingan utk plan hala tuju business kt ni. As usual kt mmg tahu planning adalah sgt penting dlm setiap perkara yg kt nak buat. Kt kena set up our own vision n mission dalam business ni. Kene set target, plan n strategize our action to achieve the goal. So be realistic with your goal setting and planning. Heh..

Then come the mossssst important part..yes implementation. Now it is the time to walk the talk, isn't it? We need to honor and committed dgn plan yg kt dah strategize td n consistent dgn steps yg kt nak n akan buat. Ha mcm dlm agama Islam sendiri pun ada ckp utk berjaya kena istiqamah n itulah yg kt kene terapkan selalu bila buat business ni. Selalu kena istiqamah dalam usaha kt then baru lah kt bertawakal kan sbb rezeki ini kepunyaan Allah. (",) 

Other than that, nak buat business ni kt kena la equipped ourself with the required knowledge. Cthnya kena tahu serba serbi pasal product, power sponsoring and power closing. Mmg byk yg kt kena belajar n semua ni kt boleh dpt dgn coaching dr mentor2 kt. Ha kena lah rajin2 kan diri pergi kelas kan. Hehe..

Lepas tu kena jd opportunist n cepat amik tindakan. In business, kt kene grab opportunity cpt2 dah tak boleh nak cakap nanti lah, kalau ada rezeki adalah n so on. Yg penting, grab the opportunity n work for it. Selain dr tu rajin2 kan lah diri kt utk dptkan khidmat nasihat ataupun rujuk balik pada mentor kt. Kenapa? Sbb diorg byk experience dr kt n their 2 cents can worth thousands of dollars if we follow. Heh.. Yg penting follow leader kt closely and amik contoh mcm mane diorang run the business. 

Ha lg 1, bila kt dah join business ni please be  prepared to become a leader. This is multilevel marketing and a great leader is the key to success! Hence, choose your leader wisely, learn from them n be a leader of your own team! 

Actually, this business is similar to other type of business cuma knowledge saja ada different sikit2. Yg paling penting, apa yg kt boleh nampak dr business multilevel ni adalah, kt buat secara berjemaah dan kt cuba bantu mereka yg berada bawah tangungjawab kt. Ha kan ke bagus tu? So sesiapa yg rasa takut nk cuba buat business tapiii nak sgt buat business mmg sy suggest business ni tapiii kena pilih group yg betul n GLAM is one of it. 

So summary dr seminar ni adalah, kena sgt berdisiplin dgn tindakan n kena selalu igt this is just the beginning. Ada byk lagi challenges and kt kena sentiasa committed. Attitude is the key to success! Yeah!! Secret receipi of the day:-

Ilmu + bertindak + rujuk = kejayaan (",)

Ha mmg semangat sgt lah lepas seminar ni. Dpt rasa lagi aura dr CDM semua. Excited sgt nak majukan lagi diri dlm business ni. Ya Allah bantu lah hamba. Amin. (",) Rezeki sentiasa ada so work for it. Sy mmg nak sgt success dalam business ni sbb sy nak masa. Sekarang ssh sgt nak ada byk masa utk didik anak2 n in my opinion buat business adalah jln yg terbaik sbb kt takkan ada kekangan masa mcm dekat office. Bestnya...hopefully my dreams to become Working At Home Mom or Soccer Mom can be realized! Aminn. Kena selalu positif n bersangka baik pada Allah. Pernah dgr tak ada org ckp.. Allah itu adalah seperti apa yg kt sangkakan. Ha fikir2 kan lah maksud nya. Hehe..

In a nutshell, never ever give up in giving ur best in this business and don't stop believing hokay! Hehe.. 

Go - Getters 2014! Shanghai is the next free trip! Interested? 

Participants yg khusyuk sgt mendgr. (",)

Speakers for the day. Naa Kamaruddin, Hanis Haizi n Cikcida. 

During our group activity. Brainy & Beautiful! Haha..poyo gila nama group! 

Bersama mentor sy, Cikcida. (",)

Amik aura CDM Hanis Haizi. Dia sgt wangi ok! Heh..

We are the PIN Leaders from Beautiful Circles! Yeay!!!

Ha got this €50 from CDM Hanis sbb jawab soalan kenapa nak buat business! Mmg takkan belanja lah. Akan dijadikan pembakar semangat! Hehe..

Crazy picture for group photo! Heh..

Interested and excited to join us at GLAMPRENEUR? 

Looking for alternative for side income? 

Trying to set up your own business but do not know how?

Hurry PM me for all queries above. Great opportunities and experience are here! Wait no more! Come n join us! 

Facebook and IG: Nornadia Salmee Salehuddin
PM/Call/SMS: 0175279717
Email: nornadiasalmee@gmail.com











No comments:

Post a Comment