Saturday, March 15, 2014

Kenapa Premium Beautiful Business?

Assalamualaikum readers...

Hello...Hello...Hello...

In this entry I would like to share reasons why I choose this business and hopefully at the end of my write up, it will be the reasons for u to do this business. (",)

COMPANY
The first thing is the company itself. Why Hai - O Marketing?
Hai - O merupakan salah satu company yg listed dekat main board BSKL since 1996 until now. Hai - O was established in 1992 and still berdiri teguh sehingga ke hari ini. Kalau kita calculate balik this year dah nak  masuk 22 years and still counting. Yes, company ni memang kukuh. Other than that, it is certified by Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, so, memang selamat, InsyaAllah. Pemilihan company yg betul mmg wajib kalau kt nak buat bisnes ni sebabnya kita nak buat bisnes long term, jadi kekukuhan sesebuah company mesti lah kt titik beratkan. Bila join bisnes ni, tak perlu kt sibuk2 nak register company sendiri dekat Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Bisnes ni juga tak memerlukan kt nak bid for tender or 'connection cable' dengan orang2 ternama. =p




PRODUCT
Dlm Hai-O byk product2 yg bagus n senang nak jual. As for example yg paling popular lg meletop Premium Beautiful! Product ni dah diiktiraf sebagai SUPERBRAND! Memang bagus dah. Lagi pula, product ni dah lama bertahan kat dalam market, since 90s lg. Oleh itu, kt tak payah la susah2 nak create product baru atau design yg terbaru ke seperti perniagaan conventional yg lain. Al-maklum lah, sy ni tak pandai nak design baju, jahit baju, pilih fabric lah, nak jahit manik lah n macam2 lagi. So, kt pilih sahaja killer product yg mmg dah tersedia ada bawah Hai - O ni. Bukan hanya PB, kt ada macam2 lagi. Bio-Velocity Sleep Mate, Marine Essence, Mineral Coffee, BB Plus and etc. Sesiapa yg dah mencuba, akan tahu keberkesanannya n mmg ramai yg repeat order. Percaya x, ramai yg repeat order PB utk diri sendiri, parents n adik beradik. Great product speaks for itself! (",)
Hence, just choose which product u would like to sell. Mudah kan?




MARKETING PLAN
Plan pemasaran yg sedia ada, amatlah mudah dan flexible. Senang utk diikuti dan ditiru. System yg diikuti adalah konsep franchising system. So kt follow and kt duplicate continuously. InsyaAllah berhasil. Konsep yg kt gunakan di sini adalah:-
 
Konsep Ganda Masa + Ganda Tenaga = Hasil yg berganda - ganda
 

KEUNTUNGAN
Profit margin yg Hai - O sediakan kepada para distributor adalah sangat - sangat tinggi. Cuba bygkan jual 1 set PB boleh dpt untung runcit dlm RM350++ compared to orang2 lain yg jual product lain contohnya kereta. Bonus yg diberikan oleh company bermula dari 21-41% dari pangkat Sales Manager to Crown Diamond Manager. Lepas tu, at highest level, kt boleh dapat Car Fund Bonus, Wawasan Bonus and Bonus CDM Overriding and mcm2 lagi. Tahu tak total2 semua bonus ni, kalau at higher level boleh dpt dalam 67%! Banyak tak?? Tapi...yg penting kena rajin usaha n buat sales. Kalau kt tak ada sales kt mmg tak dpt apa pun. Memang kena usaha. (",) Ha lagi 1, selain dari bonus2 di atas, ada satu lagi incentive Hai - O hadiahkan kepada distributor, FOC trip dengan treatment 5 STARS!!! Company yg sediakan semua. Kita prepare duit utk shopping sahaja. Seronok kan? So, it is really up to us whether we want to grab the opportunity given or not. What say u, guys? (",)




TEAM
Business ni adalah Multi Level Marketing atau pun MLM. Oleh itu, teamwork adalah sgt2 penting. Kita kena coperate dengan leader and business partner. Actually, ada byk group of distributors dlm Hai - O. Different group, different marketing plan and of course different direction. Sy memilih utk join under group GLAM! Kenapa? Pertamanya adalah semua business partners under GLAM use internet as our main source to expand our business. Memang sgt sesuai utk org yg nak bermula sebagai part time. Kemudiannya, GLAM memang sgt memberi guidance kepada semua business partner. So worry not, please. Ada free class disediakan oleh our leader every week and it is FOC! Ha tahu tak kalau dekat luar, we have to pay ok utk dptkan ilmu dalam business, tak kisah la business conventional or unconventional. Semua kena ada ilmu. So under GLAM kt memang dah ada org yg nak share n bagi ilmu kat kita, tinggal kita nak atau tak nak sahaja. Bertuah kan?? Heh...Sy rasa bersyukur sebab dpt join business ni and bernaung bawah GLAM dan Hai - O. Alhamdulillah.



 
Teruja tak nak join business ni? Yang penting kena ada minat n tak berputus asa untuk berusaha. Dan selepas itu kt bertawakal pada Allah kerana rezeki itu adalah milik - Nya. Nanti next entry cite lagi pasal GLAM ok. 
 
 
Love,
 
GLAMpreneur
 
Facebook: Nornadia Salmee Salehuddin
PM / Call / SMS: 017-5279717
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment