Monday, March 24, 2014

Kulit kusam berubah menjadi glowy!

Assalamualaikum readers...

Ha siapa yg ada masalah kulit seperti di bawah?
✔️kulit kurang berseri dan gelap
✔️kulit kusam dan x bermaya
✔️kulit muka dan bdn yg penuh jerawat n jeragat
✔️kulit yg bekedut dan kendur
✔️kulit muka yg kasar n byk fine lines

If yes...korang jgn risau ok. Kini ada satu product yg dpt membantu menyelesaikan masalah di atas. Tau x product ape tu? Semestinya BB Plus Collagen! Ya..formulasi BB Plus ni dpt membantu merangsang kulit kita secara menyuluruh dan dgn itu dpt mengembalikan kulit yg halus, mulus dan juga gebu. Kulit juga akan menjadi lebih tegang serta anjal. Bukan sahaja kulit muka, tapi utk kulit seluruh badan juga. InsyaAllah. (",)



Apa lah penting sgt collagen ni utk kt kan? Ha actually collagen ni membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit kt. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan n pelbagai tisu penghubung dalam badan kita. Collagen membantu pertumbuhan semula kulit baru, so kulit dpt kekal lembut. Untuk sendi rawan pula, collagen berfungsi sebagai cushion untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutamanya pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan collagen. Kekurangan collagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Pentingkan collagen ni sebenarnya. Sy dulu pun tak tahu. Tapi lepas tahu kepentingan collagen, terus consume. Kenapa BB Plus? Kalau nak tahu BB Plus ni diperbuat daripada collagen ikan type 2 yg bemutu tinggi. Collagen ini, ada struktur rantaian asid amino yg seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam collagen manusia. Collagen ikan ini ditukar menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini so that, collagen ini mempunyai kesan penyerapan yg lebih baik. 

Antara ingredient utk BB Plus adalah:
✔️5000mg hydrolyze fish collagen
✔️grape seed extract and vitamin C yang berfungsi untuk melindungi collagen chain
✔️serbuk blackcurrent, jus rossele dan serat apple yg menjadi BB Plus lebih vitamin dan nutrisi

Ha rasa dia memang sedap. Rasa mcm minum jus blackcurrent. Jadi jangan risau dengan rasa atau bau ikan. Heh.. 

After consume BB Plus korang boleh rasa perubahan ke atas kulit. Kulit akan rasa lebih halus, gebu, cerah dan berseri. Untuk permulaan seeloknya di ambil setiap hari utk 2 bulan yang pertama dan utk bulan yang seterusnya boleh la diselang kan pengambilannya. Tapi kalau nak ambil hari-hari pun boleh. (",) Selain kecantikan peptida collagen ikan juga membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis. Bagi mereka yang ada kecenderungan untuk masalah ini, amatlah dinasihat kan utk ambil collagen drink ini. 

Ni result sy sendiri lepas menggunakan BB Plus. Mata panda pun berkurangan! Yeay!! 


Dari segi harga tidak lah mahal sangat. Normal Price adalah dalam RM 180. Tapi sy nak bagi special price to all my beloved customer, 2 pax = RM 300 only. Promosi berakhir sehingga 31 March 2014. Ha dah tak lama lagi. Apa lagi, cepat-cepat grab offer ni. JOM CANTIK TANPA BOTOX! (",)


Love GLAMPRENEUR,
Facebook: Nornadia Salmee Salehuddin
Call / SMS / Whatsapp: 0175279717
Email: nornadiasalmee@gmail.com



No comments:

Post a Comment