Wednesday, March 12, 2014

Mineral Coffee 1 Boss!

Assalamualaikum readers...

Oraits...hari ni sy nak share dengan korang semua on Mineral Coffee keluaran Hai – O. Pertama sekali mesti ramai yg tanya apa benda lah Mineral Coffee tu?

Mineral Coffee adalah kopi pertama atau the only coffee yg ada garam buluh di dalam kandungannya. Entry sebelum ini saya ada share tentang garam buluh dan kebaikannya. Combination yg unik ini, iaitu garam buluh serta adunan kopi robusta tanpa gula, memberikan Mineral Coffee ini satu rasa yg lazat serta kebaikan utk kesihatan kita.




Actually, menambah garam dalam kopi bukanlah merupakan sesuatu yang pelik. It has been a tradition utk orang – orang di Scandinavia, Turkey dan juga Hungary untuk menambah a pinch of salt dalam kopi diorang. Kenapa diorang tambah ye? Ha actually, kalau tambah garam pada kopi ia akan mebuat kopi itu mempunyai rasa yang lebih kuat dan banyak buihnya. Selain itu, kopi itu juga akan berasa sedikit lemak dan kurang pahit. So bertambah sedap lah. Ha kalau korang nak tahu, teh tarik pun mamak kat kedai tu tambah a pinch of salt tau utk buat teh tarik sbb nak kasi rasa lemak2 sikit dlm teh tarik tuh. Ni sy tahu dr mak mentua, dia yg dptkan resepi ni dr mamak kat kedai. Heh... (“,)





Kenapa tambah garam buluh? Garam lain pun boleh kan? Ha kalau tambah garam lain tak dapat lah namanya jadi Mineral Coffee kan? In short, garam buluh ni adalah garam asli dr laut yang dimasak di dalam buluh menggunakan cara memasak tradisional tanpa alatan moden. Teknik masakan untuk garam buluh ni berasal dari Korea ribuan tahun dahulu, dan didapati menyingkirkan sebarang pencemaran laut yg ada serta increase kan kandungan mineral dalam garam tersebut. Kandungan mineral yg ada pula terdiri drp 70 mineral yg baik untuk kesihatan, contohnya, Magnesium, Calcium, Potassium, Iron and other minerals.


Credit to CDM Raz for the Picture. Source: www.razalizain.com


Ha tahu tak certain garam yg ada dekat market kt pd hari ni adalah garam tiruan di mana penghasilannya adalah lebih mudah dan murah utk produced. Consequently, akan menyebabkan pelbagai penyakit yg berbahaya untuk jangka masa panjang jika penggunaan garam tiruan ni berlebihan.




Okeh untuk further or detail information lagi untuk Mineral Coffee atau Garam Buluh boleh contact sy seperti yg tertera di bawah. Ha sesiapa yg berminat nak tambah pendapatan utk side income, boleh juga contact sy utk jadi agent Mineral Coffee. Memang boleh jual product ni. InsyaAllah, rezeki itu milik – Nya kan. Kena percaya dan minta hanya pada Dia. Begitulah perniagaan, mengajar kt utk lebih mengingati Allah dan kebergantungan yg tidak pernah putus pada Nya. Heh... Itu lah pengalaman sy lepas join bisnes. Patut lah kt digalakkan utk berniaga sbb mmg lain sgt perasaan tu compare dgn makan gaji. Okeh lah. Sampai sini dulu. Nanti cerita lagi. Owh ye PM sy ok! Thank you!

Berminat? Hubungi saya secepat mungkin di 017-5279717!


-Work at Home Mom-




Berminat untuk buat side income secara online?
Atau berminat menjana pendapatan dari rumah?

Boleh hubungi saya, Nadia, PIN Wellness Consultant

No comments:

Post a Comment