Tuesday, March 18, 2014

My First Achievement!

Assalamualaikum readers...

Heyya..okeh apakah cerita kita kali ini? Heh..Alhamdulillah sy nak share kegembiraan sy sbb dpt naik stage utk amik award dr Hai - O. Achievement SM/SSM ini adalah yg pertama buat diri sy sejak join bisnes ini dan merupakan anak tangga pertama dalam Hai-O bagi seorg distributor utk bergelar Manager. Maybe pd setgh org ianya kecil, tp for me it is really a big deal. Seronok tau kalau dlm hidup ni, apa juga benda yg kt buat ada achievement. 

Cthnye time sekolah rendah first time naik stage masa darjah berapa tah. Sbb dpt nombor 2 dalam exam. Hari penyampaian hadiah best gila. Sekolah organized dekat Hotel Syuen Ipoh. Seronok tau. Masa tu mmg rasa semangat sgt utk dptkan achievement yg lebih bgs dlm pelajaran. 

Serupa juga dlm kerjaya sy sebagai engineer. Dari engineer biasa, sy dpt naik jd senior engineer. Susah juga nak jadi senior. Kena buat assessment semua bagai utk naik. Sy igt lg utk naik grade hr tu sy kena repeat sampai 3 - 4 kali assessment, baru lah lepas. Susah sungguh sbb mmg byk perkara yg kt kene ada knowledge n skills utk lepas. Masa final assessment tu, mmg sungguh2 sy study. Time tu weekend wife so dlm keadaan perut boyot mengandung, bgn stay up tgh mlm buta buat calculation power studies, distribution system n etc! Tegar gila and Alhamdulillah berkat doa parents dan ibu mengandung, sy dpt pass assessment tu. Tp kepuasan dia mmg berganda. Ye lah kalau nak something mmg kena usaha! (",)

Finally, conclusion sy adalah apa juga benda yg kt buat kena ada achievement. Tak kisah lah, entrepreneur ke, makan gaji ke, hatta housewife sekali pun, kena ada achievement. Kt rajin usaha dan kemudian tawakal. Usaha tanpa jemu tau! InsyaAllah berhasil. Amin... Sy berharap sy sentiasa rajin usaha utk buat apa saja yg sy buat termasuklah business ini. Walaupun kecil, tp ia tetap milik sy. Heh.. Alhamdulillah...










Love GLAMPRENEUR,
Facebook: Nornadia Salmee Salehuddin
Call / Whatsapp / SMS: 017-5279717
Email: nornadiasalmee@gmail.com 



No comments:

Post a Comment