Tuesday, April 15, 2014

Girl Power!

Assalamualaikum readers...

Wehuuu lamenye x bersiaran kat blog ni! Bkn ape mmg sgt2 bz ok. Kerja, rumahtangga, anak2, hubby dan bisnes. Rindu jgk nk tulis blog. Sy mmg suka menulis. Sy lg pandai express feeling sy thru writing. Heh..kalau marah pd en suami pun sy akan tulis jgk, whatsapp ke, imessage ke, atau pun surat layang. Tp selalunya surat layang. Sy tulis then lipat cantik2 n letak kat dlm beg keje suami sy. Heh..tah pape kan. Mmg mcm kanak2. Tp sy suka bt cm tu. Sy x mampu nak menzahirkan kemarahan sy melalui kata2 sbb takut keluar perkataan yg boleh mengguris jiwa dan raga! Hehe.. 
Ok..nak cerita apa hari ni? Hari ni sy nak borak2 dgn readers pasal kekuatan perempuan. Pernah tak korang alami situasi berikut:-

1) Malam2 selalu bangun n jaga anak n esok tu bgn pagi2 utk buat apa yg ptt buat. Tapi...ada org lain yg akan ckp.. Ngantuk n penat lah. Ha siapa org tu? Hehe..En suami lah kan. (",)

2) Perasan tak, antara ibu dan ayah, siapa jarang sakit? Ibu kan. Walaupun ibu sememangnya lg penat n byk uruskan keluarga kan? 

Ha kenapa boleh ada situasi di atas? Pd pendapat sy, Allah kurniakan wanita kekuatan dari segi mental ataupun kt boleh cakap will power wanita itu lebih tinggi dr lelaki. Kenapa? 




Lelaki adalah ketua keluarga n mereka lah akan buat segala planning utk sesebuah keluarga itu, tapi siapa tukang execute? Mestilah ibu nya kan. Jadi ibu mmg kena ada kekuatan mental atau will power yg tinggi utk dia menjayakan plan-plan td. Contohnya, mengajar anak mengaji adalah tanggungjawab ayah dan bukannya ibu. Tapi siapa yg akan make sure anak mengaji dengan ayahnya tiap-tiap hari? Ibu nya lah kan. Sbb ibu akan make sure plan tadi execute. Si ibu kena selalu igtkan ketua nya, iaitu suaminya tentang plan yg telah dipersetujui. Ye lah mcm kt kat ofis, boss selalu lupa n kita as pekerja lah yg selalu kena igtkan boss kt kan. Heh..




So, plan yang mantap kena lah ada executer yg hebat. Oleh itu, Allah kurniakan kesihatan yg baik pada para wanita. Kalau jatuh sakit pun, selalunya tak lama sbb mmg wanita mempunyai semangat yg tinggi utk cepat2 sehat n berjuang kembali utk menjadi executer td. Ha hebat kan will power seorang wanita. (",) Tapi adakah bermakna, tingginya kekuatan mental seseorg wanita, maka, mereka tak perlukan sokongan dr lelaki2 hebat dlm hidup mereka? Mestilah tidak. Mereka masih lagi memerlukan kasih sayang dan juga support dari lelaki yg bernama suami ataupun ayah. Kenapa? Sy rasa jawapannya mmg Allah dah jadikan kt begitu, saling memerlukan antara satu sama lain dan lengkap melengkapi. Heh.. 




Jadi, pada para wanita, berbanggalah kita dgn kurniaan dr Allah ini dan gunakanlah seluruh kecekalan hati kita utk mendapat keredhaan dr Allah. (Self reminder juga ni. Hehe..) Ok.. C u in next entry. Adios! =p

1 comment:

  1. Saya ingin semua orang membaca pesan ini dengan saksama. Saya sangat senang untuk membuat kesaksian tentang bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya dengan kreditur kreditur legit, saya telah menderita di tangan kreditor internet palsu di situs-situs tertentu, saya telah mengajukan beberapa perusahaan pinjaman di sini dan yang mereka lakukan hanyalah meminta saya untuk pembayaran dan setelah pembayaran, saya tidak akan mendapatkan pinjaman dari mereka, mereka adalah orang-orang palsu dari Inggris dan bahkan India. Saya merasa sakit karena hutang saya, dan saya membayar pembayaran lain untuk mendapatkan pinjaman agar bisa menghasilkan hutang yang lebih besar. Saya senang ketika teman saya mengatakan kepada saya bahwa dia mendapat pinjaman dari internet, dialah yang memberi tahu saya tentang Nicole Morgan dari NICOLE MORGAN LOAN FIRM, dan saya mengajukan pinjaman sebesar 800 juta, saya mengikuti semua prosedur, Saya pikir saya tidak akan mendapatkan pinjaman, tapi saya sangat senang saat pinjaman saya disetujui dan dikirim langsung ke rekening bank saya dalam waktu 2 hari setelah mendaftar. Saya telah membayar semua hutang saya sekarang dan stabil secara finansial saat saya menulis pesan ini. Jadi jika ada di antara Anda yang mengajukan permohonan pinjaman, Anda harus menghubungi Nicole Morgan di emailnya, mereka adalah satu-satunya pemberi pinjaman pinjaman nyata, yang lain salah. Ikuti saja semua prosedur di Nicole Morgan dan saya jamin Anda akan mendapatkan pinjamannya, jadilah bijak sehingga Anda tidak akan kehilangan uang seperti saya, hubungi ibu Nicole Morgan jika Anda benar-benar membutuhkan pinjaman nicolemorganloan@gmail.com
    hubungi saya juga supaya saya bisa memberikan lebih banyak informasi dan panduan hadijaboften2@gmail.com
    Terima kasih.

    ReplyDelete