Monday, July 14, 2014

Baju kurus senang nak pakai ketika berpantang

Assalamualaikum readers...

Ha ape mcm tajuk entry kali ni? Ha ibu2 yg tengah berpantang tu for sure macam...sy mahu sy mahu! Hands down ibu2, akak tau apa perasaan awk semua! Sebab akak pun rasa perasaan yg sama time beranak hr tu. Hari2 kot timbang pastu gelisah susah hati memikirkan bila lah aku nak kurus, bila lah bontot yg melebar dr timur ke barat ni nak mengecil, bila lah perut yg terburai layu ni nak masuk balik ke dalam. Hehe..mmg dramatic perasaan di waktu itu. Hehe.. 


Kalau nak cepat shape up perkara yg wajib kt buat adalah PAKAI BENGKUNG selepas bersalin! Mmg dh dipesan oleh mak nenek moyang kita utk pakai benda alah ni right after deliver. Tapi, zaman la ni, berapa ramai yg praktikkan pemakaian bengkung ni kan? Ha jgn tunduk kepala ok. Akak nampak sape tak pakai. Haaa..asal tak pakai? Sure alasan dia cam ni:-

1) payah la nak pakai. Berbelit-belit!
2) tak ada org nak tolong ikatkan bengkung sy.
3) panas la pantang2 ni nak pakai bengkung.
4) susah la nk gerak bila pakai bengkung.
5) nak breastfeed tak selesa la pakai bengkung.

Andddd the alasan goes on. Hehe.. Akak phm, sbb itu pun antara alasan akak. (Tapi akak tetap pakai ok! Hehe..)



Kalau korang nak kembalikan kulit, size n bentuk perut seperti sedia kala, memang kena disiplin pakai bengkung. Zaman sekarang ni byk pilihan, nak yg murah? Yg mahal? Ha semua bergantung pada si pemakai. 

Tapikan alang-alang membeli, apa kata kt beli sesuatu yg sgt bermanfaat pada kesihatan badan kita, berkualiti, tahan lama serta mudah untuk di pakai. Ha itu lah yg ada pada Premium Beautiful! Ha meh kt tgk ada apa dengan Premium Beautiful..lets check it out...
  1. Ada FIR untuk melancarkan lagi pengaliran darah, mempercepatkan proses pengecutan rahim dan membuang selulit serta membakar lelemak di kawasan perut. Ha tak mau ke? Hehe..
  2. 7 batang keluli yg ada pada waist nipper yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  3. Fabrik akwatek n akwadyne yg mmg selesa di pakai. Ha kalau environment kt panas, fabrik ni akan membantu utk menyejukkan badan kt n kalau environment kt sejuk, fabrik ni akan membantu memanaskan badan kt so kt akan sentiasa selesa bila memakai. Ha so tade alasan dh tak pakai bengkung pas ni ye. Hehe.. 
  4. Reka bentuk ergonomi yang unik dan dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik. Ha tu yg terus dpt nampak immediate effect nya. Pakai je terus cepat2 dia alihkan lemak2 ke bahagian yg sepatutnya. Mmg insya Allah bontot yg melebar boleh di kecilkan, perut yg menggelebeh boleh dikempiskan. Yg penting konsisten utk pakai 8 jam setiap hari. 
  5. Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang. Ha PB ni mmg flexible 360 degree. So kome2 yg nak pakai tu mmg mudah sgt nk memakainya. Boleh pakai sendiri. Tayah nak tunggu makcik bidan kampung sebelah dtg utk tolong pakaikan. Hehe..
  6. Ha ada 3 set cangkuk membolehkan korang membuat penyelarasan yang sesuai. So one pair that can fit all sizes. Bila badan dah mengecil kt laraskan kepada cangkuk yg kedua da ketiga. Ha kan ke jimat. Tayah nak beli smpi 3-4 size corset yg berbeza.
  7. Lifetime warranty utk servis!!! Ha ni paling best kan. Sbb kalau terkoyak ke, cangkuk putus ke, getah longgar ke, ha boleh hantar repair ok. N repair ni lifetime warranty ok. Kereta pun plg lame warranty smpi 5 tahun je. Ni ha lifetime!!! Kan ke untung! 



Ha actually, time lepas deliver adalah time yg paling sesuai utk kembali slim n cantik luar dan dalam. Perempuan mmg kena jaga badan bukan hanya utk kecantikan tapi utk kesihatan. Kt mmg dianugerahkan dgn tugas2 khas utk menjaga family, jadi jangan lah kt berkira-kira utk kesihatan diri sendiri, bak kata orang-orang tua, badan nak pakai lama. Ha gitu bunyi nya. Hehe..so jaga lah badan sebelum telewat. Beli lah corset yg betul2 bagus bkn sebab apa, rugi sangat2 kalau korang bi corset, lepas tu tak pakai sebab tak selesa. Biar beli mahal sikit n boleh pakai hari2. Nak cuci pun mudah. Hehe.. 



Ha sekarang sy ade buat promo utk PB ni tau. Cepat2 dapatkan. Nnt korang jugak yg rugi kalau lambat! Hik hik hik.. 😁

Ingin menjana pendapatan dari berniaga secara online, tetapi tidak tahu bagaimana? Hubungi sy utk appoinment dan kita akan explain secara detail bagaimana. 

Percaya lah 9/10 rezeki adalah berniaga

FB: Nornadia Salmee Salehuddin
FB Page: Nadia Hai O Online Shop
Instagram: @nornadiasalmee
Phone / Whatsapp: 0175279717

No comments:

Post a Comment