Saturday, July 12, 2014

Susah ke buat bisnes bersama Hai O?

Assalamualaikum readers...

Helloo.. Aduhai lamo la ai tak hupdate blog!! Rindu pula pd penulisan ini. Cewahhh.. Hehe.. Sy try utk tulis sekerap mungkin ok. Sbb mmg ramai yg view. Tak sangka gue! Wakakaka...




Ok berbalik pada tajuk di atas, susah ke nak berbisnes dgn Hai O nih? Yesss ini jgk la yg bermain di minda sy before get myself involve into this business. FAQ yg slalu sy ade adalah seperti berikut:-

1) eh ni bisnes betul ke tipu eh?
2) hmm mcm mane lah nk menjual?
3) haih.. Byk ke modal? 
4) erk...aku boleh ke? 
5) ade ke masa nk buat?

And the list goes on n on! Heh.. Utk menjawab persoalan di atas yg pertama sy nk tekan kan this is a SERIOUS BUSINESS ok! Product yg ada, adalah product yg berkualiti!!! Betul sy mmg skeptical dgn PB! Rasa mcm eh ye ke PB tu berkesan? Betul ke? Tak percaya lah! Ha amik kau, bila dh beli n cuba sendiri baru lah mcm wahhhhhh bestnyaaa!! Jatuh cinta sgt! Hehe.. Kenapa? Sebab mmg terasa kesan dia n dpt nmpak result dia kalau kt mmg pakai size yg betul n ikut SOP (Standard Operating Procedure) PB ni. Selain tu kt ada byk product lain cthnya BVSM, Marine Essence, BB Plus collagen, Mineral Coffee n etc. Semua sy dh try ok n alhamdulillah mmg dpt bagi best result! 😊 product bagus n dah terkenal so mmg bertambah mudah kt nk menjual! Lagipun class2 on products dan teknik marketing mmg dah disediakan secara PERCUMA! 


Utk method menjual plak, korang hanya perlukan internet!!! Ye kt mmg buat bisnes dgn cara online. So nak buat bisnes ni kene ada internet. Sbb kt buat bisnes di mana-mana saja menggunakan online. Jadi mmg tak susah nk buat bisnes ni. Masa pun flexible. Cthnya masa tgh update blog ni sy tgh menyusukan anak depan tv n sambil menaip guna aps blogger! So mmg mudah!! 😁 tak jadi issue pun utk mereka yg bekerja. Time lunch hour n after office hour kt boleh buat bisnes kt ni. Yg penting BERUSAHA! Itu keyword nya ok. 😊



Bab modal plak cm ne? Soalan pertama mesti org tny, MODAL MESTI BESAR KAN? Jawapannya tidak. Modal adalah flexible dan ikut kemampuan masing- masing. Ramai yg nak buat bisnes to berkira-kira part modal. Nak buat bisnes mmg kena ada modal sebab barulah kita berusaha dgn lebih lagi sebab kita mestilah tak mahu rugi kan? Plus insyaAllah pulangan nya setimpal dgn usaha yg diletakkan. Tiada paksaan utk jumlah modal. Ikut kemampuan masing2. Kita mmg nak galakan org buat bisnes. Kan 9/10 dr pintu rezeki itu adalah berniaga? Jadi tunggu apa lagi? Peluang dah ada, alangkah ruginya kalau asyik letak alasan tunggu, nantilah dan sebagainya. Dengan online dan usaha insyaAllah kita BOLEH! 😄

FB: Nornadia Salmee Salehuddin
IG: @nornadiasalmee
📱 / Whatsapp: 0175279717

No comments:

Post a Comment