Monday, September 1, 2014

Premium Beautiful Cegah Kanser Payudara

Assalamualaikum readers...

Ha kali ni nak share pasal kanser payudara. Actually korang tahu tak yang Premium Beautiful ni adalah satu-satunya korset yang ada FIR. FIR ni sgt penting utk kesihatan kita. So bila korang pakai korset Premium Beautiful ni, korang bukan sahaja invest utk kecantikan tapi lebih kepada kesihatan sebenarnya! Seriously, ada tak korset kat luar sana yang akan beri benefit macam PB? Hmmm rasa macam tak ada je. Hehe.. Apa-apa pun teruskan bacaan korang utk tahu lebih lagi bagaimana PB membantu mencegah kanser payudara.




Apakah itu kanser payudara?

Kanser payudara adalah kanser yang paling tinggi statistiknya dan juga merupakan penyumbang utama kematian di kalangan wanita di Malaysia. Kanser payudara ni actually berpunca dari sel-sel dalam tisu payudara yang berkembang dalam keaadaan yang tidak terkawal. Jika tidak di kesan dan dirawat secepat mungkin, kanser payudara boleh merebak ke kelenjar limfa dan bahagian badan yang lain seperti tulang, paru-paru, hati, jantung dan mungkin juga otak. 

Sebab - musabab kanser?

Punca sebenar kanser payudara tidak di ketahui. Dari research yg dijalankan, bagi wanita berusia 20 tahun keatas akan ada risiko menghidap kanser payudara. Faktor-faktor berikut mungkin menambah lagi risiko wanita menghidap kanser payudara:

1) Umur yg makin meningkat
2) Mempunyai ahli keluarga yang menghidap kanser payudara
3) Telah mendapat kanser pada satu payudara
4 )Mula datang haid awal (sebelum umur 12 tahun) atau putus haid lewat (selepas umur 50 tahun)
5) Tidak pernah melahirkan anak atau melahirkan anak pertama pada umur melebihi 30 tahun                            
6) Mengambil jenis makanan yang mengandungi banyak lemak haiwan

Actually dalam badan kita mmg ada sel kanser ni. Cuma cara hidup kita dan juga pemakanan kita yang akan menentukan atau boleh mengaktifkan sel-sel kanser ni. 




Penyakit2 alaf baru ni boleh kita cegah melalui kaedah masa kini. Prevention is better than cure kan? Ha nak2 nya arwah ayah dulu pun meninggal kerana kanser. Ayah pernah kata, mungkin dalam genetic family sel-sel kanser keturunan kami mudah diaktifkan jika mengamalkan cara hidup n pemakanan yg tidak sihat. Oleh sebab itulah, sy guna Premium Beautiful sebagai salah satu cara utk mencegah kanser ni. 

Bagaimana PB corset boleh membantu memcegah kanser payudara? 

Seperti yang kita tahu, korset PB ni diperbuat daripada bebenang FIR.
FIR ni mempunyai tenaga untuk menyembuh dan mengurangkan kesakitan pelbagai jenis penyakit. Secara semulajadi, badan kita mmg ada FIR. Technology infra red mmg sudah lama digunakan dalam perubatan dan hingga ke hari ini. Namun begitu, FIR semula jadi dlm badan kita mudah hilang ke persekitaran. Dengan PB tenaga FIR ini sentiasa dikekalkan dalam badan kita, di mana sinar FIR akan menyerap masuk ke dalam kulit kita sehingga 3~5 inci. Bila badan kita panas, degupan jantung akan menjadi laju dan sekaligus melancarkan perjalanan darah. Saluran kapilari darah kita juga akan mengembang dan akan membantu membuang toksin2 dari badan kita.



PB juga membantu utk mengekalkan suhu badan normal kita. Suhu badan yang rendah selalunya akan menyebabkan  dijangkiti penyakit kronik. Actually apabila suhu badan kita menurun sehingga 10~20% daripada suhu badan normal, imunisasi badan akan menurun dan memudahkan kita dijangkiti penyakit. So, supaya tak dijangkiti penyakit, kita kena sentiasa pastikan badan kita dalam suhu yang bersesuaian supaya perjalanan darah sentiasa lancar. Kerana, bila salur darah tersumbat, kita mudah dijangkiti penyakit kronik seperti:-

1) Obesiti

2) Masalah penghadaman

3) Pelbagai kanser termasuk KANSER PAYUDARA

4) Salur jantung tersumbat & etc.

FIR ni bukanlah merupakan 100% rawatan utk mengubati kanser tapi sekurang2nya ia boleh bantu untuk mencegah sebelum dijangkiti dan mengurangkan kesakitan secara semulajadi jika dijangkiti penyakit.




Bagi saya, tidak salah utk kita mencuba dan spend sedikit dari duit kita demi mencapai kesihatan badan kita. Lebih baik mencegah sebelum terkena kan. Kalau dah sakit nanti, semua pun kita dah tak mampu & berdaya utk lakukan. Sakit dan sihat semua ketentuan dari Allah, tapi, tak salah utk kita sentiasa beringat dan mencegah demi masa depan. 

Atas sebab itu promotion utk Premium Beautiful kembali lagi. Yeehhaaa. Promotion akan berlangsung dr 1-3 September 2014 tau! Cepat dptkan. Harga menarik tertarik da bomb di samping free gift yg mantop2!! Hehe.. 😄




Love, 
Nornadia Salmee

No comments:

Post a Comment