Tuesday, November 18, 2014

My Dreams, My Destiny, how about yours?

Assalamualaikum readers...

Yezza..hari ni nak story kat korang sme pasal event Hai O yg sy attend hari tu. Event apakah itu? Anniversary Hai O yg ke 22 atau Majlis Ulang Tahun (MUT). Ha 22 tu, bukan calang2 company tau. Dah lama tau Hai O ni establish kat Malaysia ni. 


So sempena MUT yg ke-22 ni, meriah sgt ok acaranya. Ala2 five star, sama macam AIM, Anugerah Skrin n so on. Ha ada red carpet bagai, dgn lighting yg mmg cantik gila, montaj yg wallahhh lah (standard montaj PETRONAS everytime townhall ktorang..hehe), video yg mmg cantik editing nya, Host nya plak DJ radio Mix FM, ada persembahan Shiela Majid n mcm2 lagi! Mak tekejut jgk lah kan, sbb igt MUT bese2 yg kt nyanyi Happy Birthday to u, tgk past performance n etc. Rupa-rupannya..wahhh.. Hehe.. 😊




Event MUT hari tu, was launched by Menteri dr Kementerian KPDNKK, Dato' Sri Hasan Malek. Ha tu dia kerajaan pun mmg support company Hai O ni. Actually, dr sini je kt dpt gauge whether company ni tipu atau tak. Kalau dah diiktiraf oleh KPDNKK mmg bukan company main2 lah. Ini membuktikan lebih lagi bahawa company ini sgt kukuh, sbb bukan saja dpt pengiktirafan dr kerajaan sebagai Syarikat Rangkaian Networking Harapan Negara, malah, listed dkt dlm first board BSKL! Pheww.. Btw, byk lagi tau achievement Hai O ni. Lenkali leh cerita. Hehe.. 




Then dlm MUT ni juga lah ada celebration utk puluhan CDM (level tertinggi dlm Hai O) yg dr pelbagai latar belakang. Ada yg engineer, doctor, lawyer, polis, lecturer, suri rumah n etc. Bila dah capai level CDM ni, income mmg minimum RM 20k!! Pheww.. Berpeluh mak dgr. Ade jgk CDM2 ni yg mmg muda lg n blm cecah umur 30 tahun pun. Cthnya leader sy, Mursyida Mohsin, dpt title CDM last year masa beliau berumur 28 - 29 tahun!! Muda tau! Mmg retire young, retire rich! Hehe.. Kalau bisnes ni tak telus, macam mana every year berpuluh CDM yg dpt dilahirkan? Potensi besar dan peluang yang adil utk sesiapa sahaja yg serious n sentiasa berusaha! Mmg terbakar semangat ok tgk CDM2 muda ni! Hehe.. InsyaAllah satu hari nnt. Tp bukan mudah ta CDM ni, sbbnya bila kt dh jadi leader, mmg menjadi responsibility kt as leader utk lead group kt sampai berjaya! Mmg cabaran! Ye lah leader yg bagus akan sentiasa terus berbakti memberi yg terbaik kepada business partner! InsyaAllah.. 😊 

              Tgh gossip dgn Cikcida

During event ni, sy dpt lihat actually 90% drp ushawan Hai O ni bangsa Melayu beragama Islam! Alhamdulillah, makin ramai umat Islam yg sedar akan nikmat rezeki dr berniaga. Nikmat rezeki ini lebih dr wang ringgit, tp rezeki dr sudut yg berbeza. Sy bg contoh diri sendiri, sy rasa bersyukur sbb Allah lorong kan hati sy dengan business MLM yg tepat mcm Hai O ni. Melalui business ni, sy berusaha utk menjadi hamba Allah yg lebih baik n sentiasa berusaha utk lebih bertakwa kepada Nya. Tidak kah itu pun rezeki? Rezeki di beri hidayah dan cahaya petunjuk utk selalu mendekatkan diri kita dgn Ar-Rahman? Allah.. Sy bersyukur sgt2. 😊

Then ada juga sharing dari CDM2 otai yg dah berbelas tahun buat bisnes Hai O ni! Ha belasan tahun tau n masih lagi kekal sehingga ke hari ni!! Rasa2 nya kenapa boleh kekal lama macam tu ye? Sebab diorang dah merasa nikmat n hasil yg berbaloi-baloi dr bisnes ni! Mcm2 nikmat n dugaan lah. Hehe.. Ni merupakan salah satu platform yg terbaik utk kita belajar dr experience org2 yg berjaya ni! Paling best dan tak dapat dilupakan, bonda kumpulan kami HBO, CDM Kak Misah telah diberikan penghormatan untuk berkongsi di majlis yang gilang gemilang ni.. Fuhh mmg buat pembakar semangat sungguh! Hehe.. Rasa nak cepat2 usaha n nak naik pentas n receive anugerah mcm CDM2 tu. Best nyeeee... 😁👏👏

Kak Misah sharing on her key success factor in this business! Learn from the BEST!! 

Masa event ni juga lah sy dpt berjumpa dengan business partner kt yg dtg dr jauh utk bersama-sama celebrate event MUT ni! From Northern, Southern, East Coast n Sabah Sarawak semua pakat2 turun. Mmg seronok sbb kita berjumpa dgn mereka yg sama2 berjemaah dengan kita dalam bisnes ni. Menambahkan lagi ukhwah buat kami antara satu sama lain! Yeay! Hehe..





Ha last skali acara yg ada adalah, lucky draw! Hadiahnya mmg kebaboom! Ada jam tag heuer, vacation ke Austria n Hungary, Sijil Simpanan Premium RM 15k n Grand Prize, Gold bar RM 25 K!!! Humangaiii.. Bestnya kalau dpt! Tapi bukan rezeki saya. Hehe.. 😁

Okeh, sampai sini dulu! Macam dah pjg sgt plak bercerita. Hehe..ok lah see u in next entry ok! 😁

Love,
Nornadia Salmee Salehuddin

No comments:

Post a Comment