Sunday, November 2, 2014

Plan A atau Plan B?

Assalamualaikum readers...

Alhamdulillah...makin ramai yg berminat nak tahu pasal bisnes plan utk agen-agen Premium Beautiful ni. Ok utk entry kali ni, sy akan ceritakan sikit in brief ye. 


Ok secara ringkasnya kt ada 2 bisnes plan. Plan A or B. Plan A ni lebih kepada kita menjual secara individu, alah mcm jual normal direct selling tu. Amik order, pegi stokis, pos barang pd customer. Klu dengan Plan A kt boleh lah dpt bonus komisyen dlm RM 70 utk sepasang korset Premium Beautiful. 

Dengan Plan B plak, kita buat jualan secara berjemaah atau teamwork lah. Contohnya mcm konsep franchising gitu. Ye la, sebagai contoh KFC, Burger King or MacDonald's. Klu sme fast food owner ni duk market kan diorang pnye product kat satu tempat, rase2 nya kaya n berjaya tak diorang? Ha mungkin diorang akan berjaya, tp takat jaguh kampung je lah. So diorang network kan bisnes diorang thru franchising so that they can gain more in term of volume sales! Mcm tu lah lebih kurang Plan B! Jual Premium Beautiful secara berkumpulan dengan membanyakkan agen di seluruh negara dan antarabangsa. Cthnya, kalau kita stay dekat KL, n kita ada customer dekat Kelantan. Kalau kita ada agen dekat Kelantan, pass kan sahaja customer tu kepada agen Kelantan. Biar dia handle. So kt dah jimat masa n untung bersama-sama dekat situ. Dengan Plan B ni, kita boleh dapat bonus komisyen + untung retail lebih kurang RM 700 utk sepasang korset Premium Beautiful!! Ha itu minimum tau. Bonus komisyen ni plak boleh sehingga 67% tau! So untung ke tak dengan Plan B ni? Sangat menguntungkan. Oh ye one more thing, we do it thru online!! So ANYTIME, ANYWHERE u can do this business! No cost for shop rental, workers, utilities and more! Hehe..

Business ni mmg sgt indah bila kita buat secara berjemaah. Tenaga pengajar pula, dari org2 yg berpengalaman 10-13 tahun dlm bisnes ni. So mmg tak rugi. Product pula dah ada nama n dah bertahan dekat market selama hampir 20 tahun!! Nak tanya lah, kalau product tu dah boleh tahan dalam market selama berpuluh tahun rasanya bagus ke tak? Tepuk dada tanya selera kita. Hehe.. 

Ok thats all in brief. We can share more if you would like to know more in detail. PM me at 0175279717, I will be more than happy to share it with u. Sharing is caring! Hehe..

Love,
Nornadia Salmee Salehuddin

No comments:

Post a Comment