Wednesday, December 31, 2014

7 Days Diet Regime plus PREMIUM BEAUTIFUL!

Assalamualaikum readers...

Hello2...selamat tahun baru!!! Alhamdulillah, tirai 2014 dah berlalu n meninggalkan kita. Kini, 2015 datang menjengah kita dengan penuh harapan dan pelbagai iltizam yg diperbaharui atau carry forward last year punya. Hehe.. Either way pun, iltizam2 ini atau pun goal setting ini lah yg akan menjadi 'driver' utk kita bagi tahun 2015! 




Secara lazimnya, para wanita sering berazam utk menguruskan badan setiap kali tahun baru datang. Terlalu banyak program diet yang ada tp yg mana satu nak ikut kan? Ha dlm entry kali ini sy nak share experience sy sendiri dalam berdiet dan sy telah mencuba "7 Days Diet Regime" ini. Ha ni semua idea kawan sy dekat office lah ni. Dia ajak sy utk join sama. Ha ni satu tips juga ni. Kalau nak diet lebih baik kt buat secara berjemaah. Sebab apa? Sebab momentum kt n will power kt akan meningkat bila kt ada support dr mereka yg ada aim yang sama macam kita. So bagi yg belum berkahwin, ajaklah kawan2 diet bersama, bagi yg dah kahwin, boleh juga ajak pasangan anda. Sama-sama cantik dan sihat nanti. 




Ok, back to program diet kt tadi. Sy mencuba diet ni together with Premium Beautiful Corset. Sebab apa? Sebab sy bukan hanya nak hilangkan berat badan, tapi nak dptkan shape sekali. Kadang-kadang kt lihat, ramai yg berdiet n akhirnya hilang berat badan, tapi still menggelebeh sana sini sebab tiada exercise utk firm up bahagian-bahagian yang sudah kekurangan isi tadi. Sy pula sukar utk dapatka masa utk exercise, jadi Premium Beautiful merupakan option terbaik utk sy in shaping and firming up my body. 



Untuk 7 days diet regime ni, average berat badan yg akan hilang adalah dalam 5 kg. Ini apa yang sy baca from Google lah. Hehe.. So apa kah resultnya?? Jeng2..tunggu. Sila baca dengan sabar ok. 

Day 1

Utk first day, makanan yang hanya dibenarkan untuk anda makan adalah buah-buahan sahaja!!! At first I was like...seriously??? U got to be kidding me man!!! Hehe.. Tapi no worry, since kt kan  berdiet dgn kawan2, so support still there for us. Ha apa lagi seharian lah makan buah. Tp bukan semua buah boleh makan. Ha nak tahu buah apa tak boleh makan tu? Buah pisang!! Buah yang digalakkan utk makan adalah tembikai. Ha menggagau beli buah kat Isetan time lunch hour. Hehe.. Bila kita amalkan diet ni, air memang kena minum banyak utk proses detoxification. Tp pagi-pagi sy ambil juga mineral coffee. Ha mineral coffee memang coffee yg sesuai untuk mereka yang nak berdiet. Sepanjang hari pertama tu, memang rasa kenyang je. Plus pakai PB kan. Jadi memang tak rasa lapar walaupun hanya makan buah sahaja seharian. 

Day 2

Hari kedua ni sedikit challenging. Kena makan sayur sahaja for the whole day! Sayur pula yang rebus2 atau raw! No fry2 ok. Huhu... Huiyo mmg slim lah aku lepas ni (hati kecil berkata-kata..hehe). Ha tp time breakfast tak dapat nak cari sayur kan. Sy makan lah green apple. For lunch and dinner cari salad dekat Isetan. Btw, salad bar dekat Isetan memang best walaupun harga dia mahal sikit. 

Hari kedua ni memang the whole day asyik pergi toilet je. Bila kita makan banyak sayuran hijau, memang detox habis-habisan lah. Tapi the feeling is 'kurusssss'! My little tummy got flatten up especially the lower abs section! Fuiyoo.. Best kan? Baru 2 hari dah rasa seronok sangat sebab badan rasa ringan dan PB pula rasa makin longgar n hook berubah kepada hook yg ketiga! Selalu pakai hook yg kedua. Hehe..

Day 3

Ha masuk hari ketiga dah best sikit. Boleh makan vege and fruits! Yeay!! Again, tapau lah fruit n salad from Isetan. Kalau nak compare vege n fruit, I would rather choose fruit. Sebabnya, bila fruit lebih variety n taste so much better than vege. Hehe..

Day 4

Next menu on day 4 is banana & milk!!! Yeay!! But not banana milkshake ok! Hehe.. The combination of both really make you as toilet keeper! Hehe.. Ye lah, asyik ulang alik ke toilet je kan. Masa day 4 ni, colleague lain dekat office dapat tahu yang sy and kawan sy tgh diet. Memang habis kena bahan sebab ye la makan sayur sahaja, makan buah sahaja n now makan banana and milk only!!! Hehe.. Tapi its ok. Nak cuba juga diet ni kan. 

Day 5

Haha..sy gelak dulu before I tell u what the menu is. Ok ready...our menu is rice and tomato only!!! Not tomato rice ok!!! Rice and tomato...I repeat rice and tomato! Haha...colleague yang lain dapat tahu je memang habis kena gelak! Tapi sy and kawan sy tu pun tergelak! And guess what?? We did not follow this menu pun. We change to salad! Mana lah larat nak makan nasi and tomato sajo!  Hehe.. 

Day 6

Ha day 6 ni menu dia waras lah. Nasi dan vege. Tapi method of cooking for the vege still no stir fry ok. Boil or raw only! Tp ok lah kan. At least dapat juga makan nasi! Hehe.. Ha masa day 6 ni pun challenging sebab masa ni hari Sabtu!!! Memang bermacam godaan ok. Tapi ada juga cheat sikit-sikit. Hehe.. 

Day 7

Ok menu day 7 the best lah. Nasi, sayur n juice!! Yeay!! Best2! Hari ni pun ok juga cabaran dia sebab still ada nasi n boleh makan sayur plus boleh pilih juice. Juice yang fresh ok, no sugar added! Hehe.. Sampai je waktu malam tu rasa macam horay!!! Berjaya juga buat diet ni! Tapi seriously you have to do it together with someone. If not, you might give up halfway! 



Lepas dah habis program diet ni, sy pun pergilah timbang. And guess what?! I lost 3 kg in 7 days ok!! Bestnya!!! It is more than enough for me! Hehe.. Yeay! This is my own experience in 7 days dieting together with Premium Beautiful! Alhamdulillah the result is amazing! Not only I lost some weight, but inches too! Hehe.. 

Want to lose some weight and instantly shape up your precious body? Contact me via Call / SMS / Whatsapp / Telegram at 0175279717. FREE CONSULTATION IS AVAILABLE! 

GET YOUR BODYSHAPE NOW OR NEVER!!! 

Love,
Nornadia Salmee Salehuddin


No comments:

Post a Comment