Wednesday, December 3, 2014

Single phone call that breaks me..



Assalamualaikum readers...


Just to share my feeling today..


This dialogue keep on bugging me today. 


(Ibu call rumah utk check out on my boys yg demam)


Ibu: heloo..kiii..ki demam lagi?


Zikri: kepala dah tak panas, badannn (tgh cek badan dia), panas sket2 lagi ibu.


Ibu: jangan lupa minum air ye. Kenape zarif nangis ki? Adik demam lagi tak ki?


Zikri: dia menangis sebab tak sedap badan tu ibu. Kesian adik ibu. Ibuuuu...boleh tak balik pagi ni? 


(Ibu terus senyap...my heart shattered into hundred thousands pieces once i heard his little tiny voice begging me to come back home..😭😭😭)


Ibu: ok...ibu buat keje sikit je. Ibu balik awl tp petang sikit boleh ye ki? (Sambil ctrl suara dr kedengaran menangis)


Zikri: hmm ok ibu. Ki tunggu... 


😭😭😭 ok ibu nak balik sekarang jugak. Sedehnyeeee..


Seriously, i do not know whether it is just me being emotionally attached to my sons or the same goes to other mothers out there. Sedeh sangat dengar suara halus tu. Alahai.. Tp suara tu jugaklah yg will give me strength to be the best as I could, as a mother. InsyaAllah. Ibu mungkin tak mampu nak reach out all the stars in the entire galaxy for both of u (Zikri n Zarif), but I will give my very best to be a Supermommy for both of u! InsyaAllah.. Moga Allah permudahkan perjalanan ini. Aminnn.. 😊


Love,

Nornadia Salmee Salehuddin

0175279717

No comments:

Post a Comment