Thursday, January 15, 2015

Benda Free Siapa Tak Suka?!

Assalamualaikum readers...

Hari ni nak cerita pasal benda Free! Hehe.. Saya adalah seorang yang sangat bertuah kerana berkahwin dengan seorang suami yang sangat bijak dalam berjimat! Hehe.. Ha nak tahu macam mana tahap penjimatan kitorang? Jom check it out!!




1) Hari-hari boleh breakfast Subway!

Ye pernah satu ketika dulu, hari-hari kitorang makan Subway! Beli satu, percuma satu! Beli pula Sub-of-the-day! Hehe.. Ha mcm mane free? Kitorang suka ambil kupon dr newspaper The Sun atau Star. So memang dah jimat dekat situ! Cool apa Subway everyday! Macam org US jer kan. Hehe... Harga utk Sub-of-the-day dulu dalam RM 6-7. So klu dpt free lg 1, as if sorang hanya kuarkan dalam RM 3.50 lebih kurang. Air plak FREE!!! Best tak? Hehe..


2) Hotel FREE utk family vacation!

Husben saya memang frequent flyer n traveller! Seriously! So dia memang suka sign-up membership tertentu utk collect points. Ada SPG dan Hyatt membership. So everytime saya atau dia pergi outstation kitorang akan collect point utk SPG atau Hyatt. Then bila dah sampai masa kitorang akan redeem utk family vacation. Contohnya hari tu kitorang redeem 2 bilik free dekat Fourpoint Season by Sheraton masa vacation dekat Penang hari tu. Dapatlah bawa parents jalan-jalan secara percuma. Yeehaaa...



3) FREE Flight Ticket!

Yezza...disebabkan dia adalah frequent flyer dan saya pula sekali sekala, so memang tak lupa utk sign-up as enrich member (MAS) dan Skywards (Emirates)! Points memang berlambak-lambak especially bila pergi overseas. Memang terbaik!!! So apa lagi, redeem la utk free flight ticket atau upgrade ticket ke business class dgn point yang ada! Pheww.. Jimat baaaaaanyak ok!!! Hehe..


4) Beli rumah PERCUMA!

Hehe..mesti tak percaya kan kalau saya cakap rumah yang kitorang beli adalah zero modal? Ha..igt lagi masa beli rumah sekarang ni, bayar booking RM 1000 je. So share lah. Then lepas tu deposit pula 3% jer n boleh di bayar secara installment selama setahun! Then cost yang lain adalah FREE!!! No construction FEE, No Legal FEE and semua pun No No No!! Hehe.. Masa bayar deposit tu RM 18,500 sahaja utk rumah end lot  double-storey dan dibayar selama setahun! Fuhhhh..jimat tau..masa tu gaji RM 2700 jer!! Tapi agaknya rezeki orang nak kahwin kan? Hehe..apa lagi GRAB terus, walaupun time tu belum kahwin lagi. Alhamdulillah, memang berjodoh akhirnya! Agaknya kalau nak tunggu memang tak dapat lah beli rumah, tapi, opportunity depan mata, ambil saja!!! Hehe..plus ya Allah memang murah rezeki sangat dengan rumah ni, sebabnya time dah nak siap tu, CF lambat dapat. So dapat kunci lewat lah. Disebabkan itu, Sime Darby as developer bayar balik dekat buyer. Ha nak dekat 10% per annum, lebih kurang RM 24k ok!! Memang mak menangis lah!! Duit FREE!! As if, duit deposit yang kitorang bayar mula-mula tu bagi balik dekat kitorang! Jadi rumah ni zero modal!!



5) Beli barang electric PERCUMA!

Ha ni macam mana boleh FREE? Ha masa mula-mula nak masuk rumah, kitorang beli barang electric dekat Seng Heng. Memang banyak gila lah! So kat situ dah kumpul banyak point (Mana tak banyak, kitorang beli semua inverter ok! So memang jimat electricity). Plus kitorang upgrade warranty jadi extra 1 year bila jadi member kat Seng Heng ni. So sampai sekarang tak habis-habis lagi pointnya. Kitorang beli oven dengan point, tukar ganti standing iron 3 kali secara PERCUMA n macam2 lagi! Hehe.. Jimat kan?? Suka tak?



Itu lah kitorang. Baru sebahagian je ni. Kalau nak cite lagi, byk lagi cara jimat! Jimat tapi at the same time enjoy!!! Husband saya selalu pesan kita kena street smart! Kena rajin tengok peluang yang ada. Bila nampak peluang kena terus GRAB! Jangan tunggu lama-lama! 

Ha sama juga lah dengan korang yang nak pakai Korset Premium Beautiful ni!! Dari korang kena bayar, why not grab opportunity untuk dapatkan secara PERCUMA!! Ye memang korang boleh PERCUMA!!! Plus ada rebate lagi!!! Aduh lahhhh! Memang jimat berganda!!! Ha mesti tak sabar nak tahu macam mana kan? Pakai FREE plus buat income sebulan RM 10,000!!!! Ha ape??? Ulang lagi RM 10,000!!! OMG!!!! Panas bontot tak?? Hehe.. Okeh jangan panas-panas, PM je saya! I will share with u the details later bila korang PM ok!!! 


Peluang takkan menunggu kita, kita yang kena cepat-cepat GRAB peluang yang datang!!! 

Love,
Nornadia Salmee Salehuddin
Premium Beautiful Certified Agent

No comments:

Post a Comment