Thursday, January 1, 2015

Tua sebelum Usia

Assalamualaikum readers...

Pernah tak korang berada dlm situasi begini:
1) "Dah berapa org anak?", walhal masih lg single dan belum beranak. =)  (dalam hati...aku tak la tua sgt)

Hehe...percaya atau tidak, mmg usia ada kaitan dgn bentuk fizikal badan kt. Korang perasan tak klu akak2 yg slim (bukan kurus kering ok) n petite mmg nmpak muda aje kan?? Kadang2 kt pun mcm tak percaya bila diorang ckp umur diorang, sbb nampak muda ok!  



Bentuk badan, size badan mmg memainkan peranan utama utk kt nampak muda. Tak percaya? Sila kt compare dgn gambar testimoni dr customer PB ni. Mmg beza sgt ok gamba akak ni dlm tahun 2013 and 2014! Gamba 2013 tu nmpak berusia sket bila badan besar tp, cuba lihat gambar 2014 tu. Memang berbeza sgt! Itu lah yg di katakan TUA SEBELUM USIA bila kita bersaiz badan besar.


Actually tujuan utk kt sehat n cantik ni bukanlah tanpa sebab. Tp utk diri sendiri dan family kita. Cuba bygkan kalau kt tak fit, baru je kejar anak sket dah begegar kepala lutut n nafas tercungap-cungap kan? Hehe.. Yg penting dptkan berat dan shape yg ideal utk diri kita ok! 


No comments:

Post a Comment