Tuesday, February 17, 2015

Free 5 Stars Trip ke Bangkok!!!

Assalamualaikum readers...

Siapa pernah pergi Bangkok? Terus - terang saya katakan saya belum lagi pernah menjejakkan kaki saya ke negara jiran yang berada nun jauh di utara tanah air kita. Selalu tengok cerita Thai je dekat TV dan makan makanan Thai. Hehe..



Alhamdulillah new FREE Trip ke Bangkok telah dibuka kepada seluruh usahawan Sahajidah Hai O Marketing Sdn. Bhd. Trip kali ni ke Asia. Setiap tahun ada sahaja TRIP PERCUMA yang disediakan khas oleh pihak syarikat bagi para usahawan Hai O yang dapat mencapai target dalam jangkamasa tertentu. Ini adalah bagi menghargai setiap titik peluh usaha para usahawan yang bertungkus-lumus memberikan yang terbaik dalam meningkatkan jualan syarikat. Setiap tahun sekurang - kurangnya 2 TRIP PERCUMA , 1 TRIP ASIA dan 1 TRIP EUROPE. Time bulan Januari 2015 yang lalu, beratus usahawan Hai O yang layak, telah diterbangkan ke Austria dan Hungary untuk menikmati percutian 5 STARS mereka di sana. Berikut antara gambar-gambar PIN Member yang telah menikmati percutian mereka di sana! Fuhhh... memang first class treatment ok. Dah lah naik Emirates A380!!! The BEST!!! Saya pernah naik Emirates untuk Business Class dan First Class, memang the BEST!!! 










Ha best tak tengok diorang vacation secara PERCUMA? Mesti lah seronok kan. benda FREE memang benda paling seronok! Hehe.. Ok next trip dah di buka and kali ni ke Bangkok. Ha mesti ramai yang akan cakap, alah Bangkok jerrr... What is the BIG DEAL??? Of course it is a BIG DEAL since it is FREE 5 STARS TRIP!!! Semuanya diuruskan oleh pihak syarikat! From A to Z! Kita yang pergi ni tak payah langsung nak risau dengan flight ticket, accomodation, duit makan, halal ke tak makanan and so on....  SEMUA DIURUSKAN! Tugas kita hanya untuk melayakkan diri dan terus FLY ke sana secara PERCUMA!!! 


By the way, ada apa di Bangkok. Ha ni yang nak share dekat korang ni. 


1) Bangkok Grand Palace

Credit to www.bangkok.com

Bangkok Grand Palace dibina pada tahun 1782 dan selama 150 tahun telah menjadi istana utama untuk Raja - raja Siam, Mahkamah  Diraja dan pelbagai lagi kegunaan pihak kerajaan Siam. Bangunan ini terkenal dengan seni binaannya yang sungguh cantik, halus dan juga merupakan kebanggaan rakyat Thai. 


2) Bangkok Floating Market

Credit to www.bangkok.com

Ha kalau tengok Venice Asia kenalah datang ke Bangkok Floating Market. Ha segala urusan jual beli dijalankan dari sampan ke sampan. Ha menarik kan? Mesti diorang ni kurus - kurus jer kalau nak mendayung sampan yang slim macam ni. Hehe... 


3) Madame Tussauds Wax Museum Bangkok

Credit to www.bangkok.com

Bukan kat London jer ada Madame Tussauds. Dekat Bangkok pun ada tau. Ha boleh korang bergambar dengan celebrity - celebrity terkenal yang ada di situ. Bukan sahaja artist Hollywood, tapi athlete and politician pun ada di Madame Tussauds Wax Museum Bangkok ni. 


4) Shopping Madness in Bangkok

Credit to www.bangkok.com

World largest shopping street, 4332 shops in 1.2 km square area!!! WOW!!! ini sehari pun belum tentu habis! Hehe...mau kena pergi a few rounds kan. Tapi ini lah dia kegilaan membeli - belah di Bangkok! Confirm terdapat pelbagai barang yang berpatutan di sana!


5) Original Thai Food

Credit to www.bangkok.com

Kalau dekat Malaysia kita memang dah rasa masakan Thai. Tapi mesti tak sama dengan masakan Thai yang asli di Bangkok. Ha kalau dekat Malaysia kita hanya kenal beberapa jenis sahaja masakan Thai dan yang paling popular adalah tom yam. Kalau dah datang Bangkok pelbagai lagi sajian masakan Thai yang sedap-sedap untuk kita explore! Mmmm...sedapnya. Tiba - tiba lapar pula! Hehe...

Ha seronok kan kalau dapat ke Bangkok. Ni baru 5 item je. Tak kira lagi dengan kemudahan 5 STARS yang disediakan oleh pihak Hai O! Mesti lagi terangkat dan seronok! Insya Allah ada rezeki, sampai lah di sana! Hehe...

Siapa nak ikut melancong PERCUMA dengan saya dan PIN? Ha kalau nak, PM saya dan kita set appointment dan saya akan cerita dari A to Z! As of now, in my opinion this is the BEST business for you to venture! Seriously!

GRAB IT OR LOSE IT!!!

Love,
Nornadia Salmee Salehuddin
0175279717

No comments:

Post a Comment