Sunday, February 15, 2015

PIN Fabulous Make Over Class

Assalamualaikum readers...

Hello2...ha nak update aktivity PIN semalam. Memang seronok sangat semalam. Aktiviti conteng-conteng muka a.k.a make-up! Hehe..kesimpulannya class make over lah. Project Manager untuk PIN aktiviti kali ni adalah my business partner, Suhaili. Proud of you sister! (",) Aktiviti best, makan best, semua pun best lah! Last class PIN Social Media Expert pun ada makanan. Tapi makanan class kali ni lagi sedap. Hehe..siap ada yang bawak cream puff, marble cheese cake and kuih koci. Paling best...nasi ayam penyet!! Pergghhh sedap!! Hehe.. Eh cerita makanan pula. Heh... 


Untuk class semalam PIN menjemput Puan Suzi, seorang Make - up Artist (MUA) yg berpengalaman hampir 13 tahun dalam industri tersebut. Memang seronok sangat class Puan Suzi ni. Pelbagai teknik yg kami belajar. Antara teknik yang kami belajar adalah macam mana nak membentuk kening tanpa bercukur. Ha... Special tau teknik ni. Sesuai untuk kita wanita muslim yang memang ditegah dari bercukur kening. Ha lepas ni semua PIN member yang join class semalam boleh lah make-up sendiri! Hehe.. Selain belajar make-up, Puan Suzi menjemput sekali kawan beliau, Puan Sofea untuk beri tutorial cara mengenakan shawl dan tudung bawal untuk gaya yang terkini! Ha memang macam-macam fesyen lah PIN belajar semalam. Lepas ni dah jarang lah buka You Tube kan untuk hijab tutorial sebab semua pun dah expert. (",)

Ramai yang tertanya-tanya, penting ke make over ni? Eh mestilah!! Sebagai seorang usahawan, self-grooming memang memainkan peranan. Walaupun kita bekerja secara online, kadang-kadang kita kena juga jumpa client untuk business sharing, fitting kan Premium Beautiful untuk customer dan majlis-majlis syarikat. Tak perlu yang beria sangat pun, cukup lah sekadar kemas, bersih, rapi dan sedap mata memandang. Barulah customer pun konfiden dengan kita kan. 

By the way, iols ditugaskan menjadi MC utk event PIN kali ni! Terima kasih ye PIN kerana memberi peluang pada saya untuk mengacarakan event kita semalam. (",)

Korang boleh tengok gambar-gambar untuk aktiviti semalam dekat bawah ni ye.  (",)

















Ha hasil dari pada kelas tu adalah seperti di bawah. (",) cantik-cantik ahli PIN ni kan? Hehe.. 



























Lepas habis je class make over, terus kena grill dengan Mommy PIN Cikcida untuk next FREE TRIP ke Bangkok!! Huishhh memang panas bontot terbakor lah. Walaupun Bangkok jerrrr... Tapi benda FREE dan pecutian dengan Hai O adalah taraf 5 BINTANG OK!! Pastu semua pun di taja. Tak payah risau apa-apa dah. Bawa passport jerrrr!!! Pakai Premium Beautiuful FREE dapat sekali vacation ke Bangkok FREE!! Tak nak ke? Business ni memang pada saya adil dan saksama. Siapa buat dia dapat, siapa goyang kaki... BYE! Zero tau!! Hehe.. Siapa yang nak generate income dengan business yang betul-betul business PM me for details ok. We are doing serious business ok! 







Jom buat business sama-sama dengan PIN! Confirm seronok!!! 😊

Love,
Nornadia Salmee Salehuddin

No comments:

Post a Comment