Monday, March 2, 2015

My Home Office...

Impian saya hari ini adalah utk mempunyai sebuah home office macam ni bila full time buat business nanti. Hehe.. Hmmm saya memang nak jadi housewife and ada lebih banyak masa untuk family. Tapi at the same time, saya nak jadi working at home mom. Hehe.. Husband saya pesan,

"Awak kena cari benda yang awak suka nak buat. Ya, mmg mendidik anak & jaga family itu core utk awak, tapi saya kena lah adil pada awak juga. Awak ada education yang bagus, career yang bagus dan sebagainya. Saya terima kasih pada awak untuk setiap sacrifice yang awak buat untuk family kita. Jadi awak pilih lah benda yang ringan-ringan and suka untuk buat. Kita still boleh ambil maid untuk tolong jaga anak kita, bila awak perlu untuk keluar sekali sekala. Saya tiada masalah. Sebab supervisornya still awak. Lagi pun awak buat business online, keluar pula bila perlu je."

Alhamdulillah dikurniakan suami yang memahami. InsyaAllah saya takkan sia-siakan tanggungjawab utama saya kepada family. Moga Allah sentiasa beri taufik dan hidayah pada saya dan family. Paling best pula, husband saya suggest untuk saya buat home office dekat rumah nanti. Ruang untuk bekerja memang still kena ada. Hehe.. Dengan semangatnya saya pun google gambar home office. Cantiknya...insyaAllah 1 hari nanti nak ada office macam gambar-gambar dekat bawah ni. 

I know it is not going to be easy to juggle work and kids at home! Even now, I carry my son on my left hand, and my right hand is holding the phone to reply Whatsapp from customer. Hehe.. Who ever said it is easy, is lunatic! Hehe.. But, I choose that to be my next future life. InsyaAllah. Selagi kita ingat objective utama kita adalah untuk Allah, suami dan anak-anak, insyaAllah dipermudahkan. Ok lah..till then..next entry. Oh ya nak update jalan-jalan pergi Melaka hari tu. Nanti ye. (",) 











Love, 
Nornadia Salmee Salehuddin

No comments:

Post a Comment