Sunday, April 19, 2015

Diamond Night 2015!


Assalamualaikum readers...

Hai semua. Okeh..time for blog update! Hehe.. dah lama tai update blog sebab laptop buah Epal ku dimasukkan ke dalam workshop sebab tak boleh ON!! And now, alhamdulillah berfungsi dengan jayanya! Heh... 



Diamond Night 2015! Apakah itu? Ahaaaa... ia merupakan salah satu event prestige untuk meraikan usahawan Sahajidah Hai O Marketing yang naik pangkat dan bergelar Diamond! Yessss... kenapa prestige sangat bila nak meraikan Diamond ni? Okeh cuba korang google macam mana terhasilnya Diamond. Dan kalau korang dah baca then korang tahu lah formation of natural diamond requires very specific condition. Actually Diamond is a carbon yang expose to a very high pressure approximately between 4.5 - 6 GPa and temperature between 900 - 1300 degree C!!!!! Ha barulah terbentuk diamond yang korang jatuh cinta sangat bila pergi ke kedai Abang Habib, Kakak Tomei and Aunty Tiffany! Ha susah ke senang? Mesti lah susah, dah la high pressure pastu letak nya dekat dalam perut bumi. Diamond ni kalau tak betul tempetature, tak betul pressure, ha tahu tak jadi apa? jadi pensel 2B jer! Ha jadi carbon pensel lah. 



Jadi, kat sini SHOM betul-betul nak menghargai para usahawan Hai O yang dapat bertahan dan perform sehingga ke peringkat Diamond ni! Ok level permulaan untuk diamond ni kita panggil sebagai Diamond Sales Manager. Untuk Diamond Sales Manager (DSM) ni, perlu meet sales target RM 180k! Ha...tu dia... saya sendiri ada sikit lagi nak complete! InsyaAllah soon. Ianya tak lah semudah yang dibayangkan. Sebab kalau kita nak naik, kita tak boleh naik sorang2, kita kena make sure partner kita pun naik to a higher level juga! Ha tu sebab saya pernah bagitahu, dalam bisnes ni, it is not about u, it is all about others!!! Nak jadi hero sorang-sorang memang boleh, tapi nak jadi superhero yang menjadikan orang lain superhero juga merupakan cabaran! Bisnes ni memang adil. Siapa buat, dia dapat, siapa tak buat, memang tak dapat! Buat tu buat apa kat sini? Pandaikan bisnes partner kita lah! Ok, next level lepas DSM is Double Diamond Manager (DDM). Nak capai target DDM memerlukan kita untuk capai sales RM 720k!!! Pffftttt... Ha... itu lah cabarannya. Dari 180k nak tunggu ke 720k! It is not easy ok! Memang perlukan kesabaran dan ketahanan mental yang kukuh! Tak semua yang mampu untuk capai tahap ini. Sebab dalam bisnes ni, kalau diri sendiri tak kuat, group tak kuat, memang boleh hanyut ke laut! Heh.. 



Ok, back to Diamond Night ye. Malam semalam sebahagian besar dari PIN Family hadir beramai - ramai sebab ktorang nak celebrate our family member yang berjaya achieve level yang saya mention tadi. Tiga orang DSM and seorang DDM! Pfffttt...ramai kan dari PIN Family! Alhamdulillah... ktorang merupakan strangers yang mempunyai titik permulaan yang sama, dan dengan jodoh dan rezeki, disatukan di bawah group yang sama, PIN!!! Syukur...sebab dapat berkenalan dengan Cikcida atau nama sebenarnya Mursyida Mohsin. Ha nama pun dah Mursyida kan, so kerja Cikcida ni memang bagi guidance kat PIN Family untuk make sure hala tuju bisnes adalah tepat! Yeay!! Terima kasih mak! Hehe.. Ok, korang enjoy lah tgk gamba Diamond Night semalam. Memang best!! 



PIN Family in action!

PIN ACHIEVERS!

PIN ACHIEVERS!

Pose jangan tak pose PINNERS!!!

Crazy PIN Family! So much fun ladies!

With PIN Founder @ my mentor, Cikcida


Yummehhh time!!


Our table!!! Cakap pun kena jerit sebab tak dengar!! Walhal duk semeja jer!! 

We celebrate together! Alhamdulillah..memang terjalin ukhwah di PIN!

InsyaAllah we will be the next Diamond!! Aminnnn... =)

PIN Founder with PIN Achievers @ Diamonds!!!

Dynamic PIN with Mommy Cida

Less is More!!! Kasi can sikit pose ala - ala model Muslimah! =)

Im gonna be the next Diamond!! Amin... =p


Finally, this is PIN Family, we are strangers that support each other!


Love,
Nornadia Salmee Salehuddin
0175279717

No comments:

Post a Comment