Friday, December 4, 2015

Peluang Perniagaan Online Bersama Produk HOT!

Assalamualaikum readers...

Sehari dua ni, seluruh rakyat Malaysia mengeluh dengan pelbagai kenaikan harga barang, tol, minyak dan pelbagai lagi yang boleh dikatakan menyebabkan rakyat marhaen macam kita terasa terbeban sangat! Terus terang cakap, mereka yang makan gaji RM 5,000 ke atas pun turut terasa, ini kan pula yang basic bermula serendah RM 1,800 sahaja. 

Kalau dulu, kita disumbatkan dengan propaganda, belajar rajin-rajin, nanti boleh dapat kerja besar gaji tinggi. Tidak sama sekali sekarang. Malah, ramai juga kawan-kawan saya yang dibuang kerja walaupun diorang ada kelulusan yang tinggi, cerdik, pandai bekerja, ada pengalaman yang boleh dibanggakan dan sebagainya. Tapi, apakan daya, suasana ekonomi semasa tidak mengizinkan kita sebagai rakyat marhaen hanya duduk diam, ulang alik pergi kerja sambil makan gaji. 

Jadi options apa yang ada untuk golongan berpendapatan rendah, sederhana, dan atas sederhana? Memang nak kena buat side income. Ya lah, cuba kita bayangkan, kos hidup kita mencanak naik sehingga 50%, tapi, gaji kita tak sampai 10% pun kenaikan tahunannya. Ha, macam seorang kata-kata kawan saya ni, gaji naik macam naik tangga, tapi, kos sara hidup naik laju macam lift. Memang lelah lah kita kalau hanya mengharapkan single source of income untuk kita tampung keperluan bulanan kita. 

Jadi, memang ada keperluan untuk berniaga, dan perniagaan yang paling ok sangat untuk kita mulakan adalah perniagaan online. Kenapa? Ok, antara sebabnya:-

1) Pekerja tidak diperlukan
2) Sewa kedai tiada
3) Bil-bil lain tiada
4) Masih boleh dilakukan bila - bila dan di mana sahaja, walaupun secara sambilan

Ok, soalan kedua pasti korang tanya, nak berniaga apa? Ha trivia sangat soalan ni. Ok korang boleh berniaga macam-macam. Jadikan first step atau experience korang untuk berniaga sebagai langkah permulaan untuk belajar selok belok perniagaan online dan urusan jual beli dengan pelanggan. Tak perlu menunggu 'The Perfect Moment' untuk bermula, sebabnya, 'perfect moment' itu tidak pernah wujud. Itu rahsia Allah untuk kita. Yang kita perlu buat adalah bermula dengan Bismillah. Hehe..

Ok, sekarang ini, kami dari PIN Wellness Consultant ada menyediakan pelan perniagaan mudah untuk sesiapa yang nak mulakan perniagaan online secara kecil - kecilan. Ha bunyi kecil - kecilan, tapi, hasilnya, boleh mencecah RM 5,000 setiap bulan dan itu adalah minimum. Modal pula minimum sangat. Projek ni kami gelarkan, Projek Kunci! Yang paling seronok, korang akan di ajar untuk menjual produk - produk HOT tadi dan macam mana nak tinggikan lagi sales jualan setiap bulan. Ha produk pula, produk yang dah ada nama, testimoni terbaik dari pelanggan dan yang pasti, produk pula dah menang pelbagai award sana sini. Di samping kita buat 'side income' di samping kita menyebarkan kebaikan produk untuk mereka yang memerlukan. Ramai yang dah sertai kami dan sedang dalam 'learning process' untuk berniaga. InsyaAllah, hasilnya bakal dirasai dalam masa 3 bulan. Lagi pun, ini business, perlukan masa kerana ianya adalah proses yang berterusan, bukan SKIM CEPAT KAYA!


Antara produk HOT untuk bermula!

Produk yang boleh korang mulakan untuk berniaga merupakan produk yang terbaik dan juga merupakan Winner for Readers' Choice Awards 2015 - Natural Health Magazine. Jadi, memang tak susah pun nak menjual!









Ramai yang dah bermula dan sertai kami. Korang bila lagi? Takkan nak tunggu dan lihat je orang lain dapat hasil RM 5,000 lepas berniaga 3 bulan? 








So, jangan tunggu lama-lama kalau dah rasa gelisah dengan ekonomi sendiri. Ambil langkah untuk bermula, selagi tak mula, selagi tu tak jadi apa. Kita mungkin tak mampu mengawal ekonomi dunia mahupun negara, apa yang kita boleh lakukan, tingkat kan lagi ekonomi kita sendiri.





-Working at Home Mom-


Berminat untuk buat side income secara online?
Atau berminat menjana pendapatan dari rumah?

Boleh hubungi saya, Nadia, PIN Wellness Consultant
017.527.9717



No comments:

Post a Comment