Sunday, February 7, 2016

Bio Seleza Feminine Pad

Assalamualaikum readers...

Yezzza..masa utk kt bercerita latest product yg terhangat n terlajak laris di pasaran sekarang. Apa lagi kalau bukan Bio Seleza Feminine Pad! Hehe... Mesti antara kita yg wonder apo kobondo lo ai jual pad pulak ha??? 



Ha korang sedar atau tak actually mmg dah ada kajian yg menyatakan kanser pangkal rahim merupakan KANSER KEDUA paling banyak dihidapi oleh para wanita masa kini. Ye pembunuh para wanita la ni, sakit2 kanser ni. Huhu.. Sebyk RM 382 JUTA gomen duk belanja setahun, bagi merawat kanser pangkal rahim ni tau. 






Dan paling sedeh, antara punca yg bleh sebabkan kanser ni adalah pad n panty liner yg kita dok pakai-pakai hari-hari tu. Waaaaa..rasa nak nangis lah gini. Yes..tuala wanita tu dah jadik silent killer pulak la ni!!! Ya Allah.. Nak tahu kenapa??? Ha sebabnya pad yg biasa kt guna tu, semuanya diperbuat dr recycled paper, cthnya kertas, tisu, newspaper lama atau pulpa kayu yg kemudiannya diorang putihkan melalui proses yg dipanggil 'bleach'!!! Ha kalau tak diputihkan, kang nampak plak tulisan 'Metro Harian', 'Utusan Malaysia' kat pad tu. Al maklumlah antara bahan yg diorang gunakan adalah surat khabar lama. Huhu.. Ha bahan peluntur tu diperbuat dari bahan kimia yg mmg sgt membantu utk memutihkan segala yang tak putih. Actually bahan kimia yang bertujuan sebagai pemutih ni lah yg bahaya utk vagina n rahim kita. Kesan jangka panjang boleh menyebabkan masalah keputihan, vagina rasa gatal2 n berbau, masalah hormon, haid tak stabil, sukar utk hamil, pening, kurang tenaga time period n jika kita terus biarkan, boleh menyebabkan cyst, fibroid, kanser ovari, kanser pangkal rahim pelbagai lagi masalah atuk nenek!!! Ahhh tidakk..




Jadi antara sedar dan tidak kita ni actually sangat-sangat lah terdedah dengan pelbagai risiko yg berbahaya untuk kesan jangka panjang bila kita menggunakan pad biasa. Sila calculate berapa tahun, hari, jam, minit dan saat yg kita dah terdedah dgn ancaman ni? Phew..u do the math.. 

Sekarang kita dah solutio terbaru utk mengelakkan diri kita dr terdedah dgn masalah2 yg di atas tu, (drum roll pleasee..) memperkenalkan product tuala wanita yang berteknologi 



Apa yang best n bagus n selamat sangat dengan Bio Seleza Feminine Pad ni? 

"Bio Seleza Feminine Pad mengandungi hasil gabungan Teknologi Bio VelocitySinar Inframerah Jauh (FIR),Ion Negatif dan Nano Perak"

Ha canggih ke idak pad ni? Mmg bukan pad biasa!! Apa benda lah yang dok dinyatakan di atas tu?

BIO VELOCITY (BV) ialah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari. Aliran tenaga ini akan menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia.

4 kesan kebaikan utama BIO VELOCITY:

  • Kesan Anti-Bakteria
  • Mengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan metabolisma tubuh
  • Meningkatkan sistem pertahanan badan melawan sel kanser dan jangkitan kuman
  • Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi 

SINAR INFRARED JAUH (FIR)berfungsi melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan metabolisma.

ION NEGATIF berfungsi untuk membunuh kuman pada organ intik wanita, menghilangkan bau serta membantu keseimbangan hormon.

Bio Seleza juga mengandungi'NANO PERAK' yang bertindak membunuh bakteria! Well kt mmg dah lame tahu ion2 Perak atau Silver (Ag) ni dah berabad digunakan utk bunuh bacteria. Ha ce google, ha berlambak info kat dlm tu. So bacteria mmg mati terus lah bila kita guna pad ni. So kurang la rasa gatal-gatal disebabkan bacteria tu, plus bau pun tade. Ye la selalu kita takut sgt org terbau busuk kita time period, tapi dengan Bio Seleza, insyaAllah tarak bau!! Hehe.. 



"Bio Seleza Feminine Pad direka dengan fungsipenyerapan yang optimum,pembungkusan yang sempurna, Kain yang berkualiti tinggi dengan fungsi pengudaraan danrekabentuk yang sangat selesa"

Bio Seleza menjalani pembungkusan yang sempurna bagi mengelakkan jangkitan bakteria dan kulat. Ha packaging itu penting rupanya. So tiada lagi was-was dengan Bio Seleza. 



Mempunyai daya penyerapan yang tinggi bagi mengelakkan bocor dan ketidakselesaan


Diperbuat dari lapisan yang berkualiti tinggi dan selamat. Tidak menggunakan bahan yang berbahaya seperti recycle paper n etc. 





Fungsi pengudaraan, so membolehkan kulit bernafas dan mengelakkan jangkitan kulat pada bahagian kulit sensitif tu. Huhu.. Pad lain tadoo ok. 




Ha secara ringkasnya, kita boleh compare performance pad biasa dan pad luar biasa Bio Seleza. Mmg kalah la pad - pad biasa ni. Hehe..



Berminat sangat dengan Bio Seleza?? Ha mcm mana nak dptkan?? Meh baca lagi seterusnya. 


Bio Seleza juga memenangi Readers' Choice Award dari Majalah Natural Health!





Berminat? Hubungi saya secepat mungkin di 017-5279717!

-Work at Home Mom-




Berminat untuk buat side income secara online?
Atau berminat menjana pendapatan dari rumah?

Boleh hubungi saya, Nadia, PIN Wellness Consultant



No comments:

Post a Comment