Monday, May 2, 2016

Mineral Coffee ke Min Kaffe!

Assalamualaikum readers...

Alhamdulillah 23 April 2016, Sahajidah Hai O Marketing telah mengeluarkan wajah terbaru Mineral Coffee. Penjenamaan semula tersebut adalah untuk menyelaraskan nama Mineral Coffee di Malaysia dengan Min Kaffe yang diguna pakai untuk eksport ke peringkat antarabangsa! 

Objektif untuk penjenamaan semula ini juga adalah untuk menaikkan semula identiti produk ini supaya ia menjadi trademark yang sinonim dengan Sahajidah Hai O Marketing di peringkat antarabangsa! 

Sesungguhnya kedua-dua produk ini adalah sama dari segi ramuan dan rumusan.

Baik lah, nak bercerita sedikit tentang Min Kaffe dan serta kelebihan yang ada pada kopi ini. Min Kaffe merupakan satu-satunya kopi yang mengandungi garam buluh di dunia. Kalau kopi lain yang biasanya bersifat asid dan mempunyai kandungan kafein yang agak tinggi, Min Kaffe bersifat alkali lemah (pH 8-9) yang sememangnya bagus utk kesihatan badan kita. 


Harga Warung, Kualiti Antarabangsa!


Siap masuk TV3 lagi untuk rebranding!

Sejarah Garam Buluh


Garam Buluh ni asalnya adalah dari Korea. Originally, ia dihasilkan oleh para pengamal perubatan dan sami-sami di Korea utk dijadikan penawar bg pelbagai jenis penyakit. Garam laut dalam digunakan dan dimasukkan ke dalam batang buluh dan kemudian sealed with some kind of natural yellow clay yang kaya dgn minerals. Selepas itu, buluh yg ada garam ini dibakar berulang kali dgn pokok pain dan resin pain. Temperature utk pembakaran dlm 1000 - 1500 degree C. Masa untuk membakar dalam 10 jam. Lama kan? Pembakaran ni dibuat berulangkali sampai lah semua minerals dlm buluh n tanah liat tu absorbed by the salt. Kemudiannya, blok-blok garam buluh dihancurkan menjadi serbuk. Ha begitulah garam buluh yang ada 70-80 bhn mineral dan elemen micro yg baik utk kesihatan terhasil. Garam buluh yg dihasilkan ni bersifat alkali kalau kita compare dgn garam biasa lain yang bersifat asid. Ini menjadikan garam buluh ni neutralizer yang bagus bila dicampurkan dalam diet harian kita. 

Kebaikan Garam Buluh


1) Anti - allergic - it can help to surpress immediate type of allergic reactions

2) Anti - cancer - higher in anticancer and anticlastogenic effect

3) Anti - obesity - membantu utk mengurangkan overall body weight as well as lowers the serum lipid level

4) Anti - inflammatory - garam buluh berkesan utk merawat keradangan pada kulit. 

5) Preventive Care utk Salmonella Entertidis - R&D experiment pernah dilakukan ke atas 20 jenis garam yg lain dan didapati garam buluh ni mempunyai property yg mampu melawan Salmonella.  

6) Diabetes - garam buluh membantu baik pulih glucose tolerance and high glucose uptake in skeletel muscles

7) Membantu menyingkirkan toxin dlm badan

8) Membekalkan bahan mineral dan elemen surih yg lain kepada badan manusia

9) Meningkatkan daya pemulihan badan

10) Menyelaraskan keseimbangan pH bdn 

Siapa yang boleh mengambil Min Kaffe?


1. Mereka yang ada masalah tekanan darah tinggi atau rendah
2. Mereka yang ada masalah kencing manis dan diabetis
3. Mereka yang ada masalah toxin dan asid urik yang tinggi dalam badan (masalah gout)
4. Mereka yang ada masalah lemah jantung
5. Mereka yang ade masalah buah pinggang
6. Ibu-ibu yang sedang mengandung
7. Min kaffe membantu untuk menambah susu badan ibu-ibu yang menyusukan anak
8. Mereka yang ada masalah kanser
9. Mereka yang ada masalah sembelit
10. Mereka yang ada masalah lemah tubuh badan


Harga Min Kaffe

1 kotak = 20 sachets
RRP = RM 33

Postage RM 5

Bagi pembelian 1 karton (24 kotak) penghantaran adalah PERCUMA! 

1 comment:

  1. Apakah Anda membutuhkan pinjaman bisnis? Kami menawarkan pinjaman bisnis dengan tingkat bunga tahunan sangat minim serendah 3%, dari 1 tahun untuk periode durasi 30 tahun pembayaran ke seluruh bagian dunia. Kami memberikan pinjaman dari € 5,000.00 ke 20 Juta negara dolar bersatu. Kami juga memberikan pinjaman usaha kepada individu dan perusahaan, kami memberi mereka pinjaman untuk memulai bisnis atau meningkatkan bisnis mereka pada tingkat 3%. Kami dapat meminjamkan hingga € 20 juta. Untuk mendapatkan lebih banyak informasi, e-mail: zionloanfirm.ltd@gmail.com

    ReplyDelete