Thursday, September 1, 2016

Cinta pandang pertama dengan Beijing!

Assalamualaikum readers...

Alhamdulillah...masih lagi sihat dan dapat bernafas di bumi Allah pagi ini. (",)

Seawal pukul 540am saya dah sedia untuk tulis dekat blog ni. Yes..untuk entry kali ni nak bercerita dengan korang tentang trip PERCUMA yang saya dapat melalui perniagaan saya bersama Sahajidah Hai O Marketing (SHOM). Alhamdulillah sampai juga saya ke bumi China di Beijing! 




Cita-cita nak pergi ke Beijing ni memang dah lama pun. Ingat lagi dari tahun 2010. Time tu still bekerja dekat Kerteh. Time tu kiranya plan nak pergi Beijing dalam bulan 10 macam tu, sebab kononnya nak celebrate 1st anniversary dekat sana. Kebetulan, bulan August tahun tu juga Allah kurniakan rezeki anak utk kami. Alhamdulillah lepas 10 bulan kahwin, Allah kurniakan rezeki cahaya mata. Hehe.. So memang best lah dan husband pun cari lah ground arrangement dekat Beijing. Sebab memang teringin nak pergi tengok Great wall of China. Maklum lah one of the world 7 wonders kan. Tapi, apakan daya, perancangan Allah adalah yang terbaik. Bila pergi check-up, tengok2 ada bleeding sikit dekat dalam rahim. So tak dapat lah nak teruskan trip nak sambut our 1st anniversary dekat Beijing. Siap kena admitted masuk hospital sebab nak kena ambil hormone progesterone untuk kuatkan rahim. Memang kenangan terindah untuk dapatkan anak pertama! Hehe...

Dari 2010 sampai lah tahun 2016, memang ada juga nak sambung plan utk ke Beijing. Tapi, terkandas lagi atas faktor-faktor tertentu. Memang Allah nak tangguh untuk 6 tahun! Rupanya Allah memang nak bagi rezeki untuk saya, qualify trip percuma tahap 5 bintang bersama SHOM! Ya Allah hai, siapa sangka dapat ke Beijing PERCUMA!

Syukur sangat dengan treatment yang diberikan oleh SHOM. Bayangkan hotel je pun dah terbaik tau. Dapat stay dekat Shangri - La Hotel! Dan memang awesome sangat bilik dia! Serious tidur sangat-sangat lena, umpama beralaskan pelapik tilam BVSM! Hehe... 




Lepas tu pula bab makan dia, ya Allah! Memang SUPERB GILA! Orang selalu cakap kalau pergi China makanan tak berapa nak sedap. Tapi, bila saya pergi hari tu, subhanallah! Makanan2 yang disediakan memang sedap-sedap belaka dan banyak sungguh! Rasa senak perut makan tau. Tapi yang pasti nasib baik pakai Premium Beautiful, dapatlah membendung diri ini dari makan secara berleluasa! Hehe...

Okeh, antara tempat yang kami pergi melawat hari tu adalah, Great Wall of China, Stadium Olympic Beijing atau dikenali dengan nama 'Bird Nest Stadium', Forbidden City, Tianmen Square, Silk Factory, Silk store, menonton pertunjukan akrobatik yang terkemuka di Beijing, melawat masjid tertua di Beijing iaitu Masjid Niujie dan berpeluang ke Italian Street di Tianjin. Dan pengalaman di Tianjin memang BEST SANGAT! Nak tahu kenapa?

Actually untuk Tianjin ni, company slot in kan sebagai extra itenerary. Ha perjalanan dari Beijing ke Tianjin mengambil masa selama 2 jam setengah ke tiga jam dengan menaiki kereta. Tapi, kami berpeluang untuk ke Tianjin dengan bullet train tau. Dengan bullet train ni perjalanan kami ke Tianjin menjadi lebih pendek, lebih kurang 35 minit sahaja! Bayangkan last minute arrangement buat kami semua, dan layanan pula memang tip top! Mana taknya, kami semua dapat naik bullet train tanpa sebarang masalah. Dapat VIP access tau. Tak perlu beratur panjang beli tiket, tak perlu tunjuk passport bagai, dan tak perlu berjalan jauh selama 20 minit untuk sampai ke train station dari parking untuk orang awam. Memang best! 

Apa lagi yang best tentang Beijing ni? Okeh pada saya sendiri, yang best tentang Beijing ni adalah sejarah peradaban nya! Subhanallah memang akan teruja dengan peradaban dunia dari China ni. Dah berpuluh ribuan tahun dan masih lagi kekal sehingga ke hari ini. Bangsa China merupakan antara bangsa yang banyak teladan yang kita boleh jadikan pelajaran dan pengalaman untuk kita. Dengan populasi seramai 1.2 billion memang mencabar untuk setiap individu yang tinggal di China untuk survive! Memang kalau korang tengok, memang diorang ni rajin & kuat berusaha! Satu iktibar yang saya boleh pelajari adalah, bagaimana orang China memandang perniagaan. Perniagaan merupakan satu kerjaya buat mereka. Mereka berniaga bukan hanya untuk kaya, tetapi, sebagai salah satu cara untuk meneruskan keberlangsungan hidup mereka. Macam-macam yang boleh mereke niagakan di sini. Benda-benda yang kita tengok sebagai picisan pun mereka jual tau. Memang impress sangat! Selain dari tu, korang takkan dapat tengok bangsa lain di China melainkan orang China sendiri. Mereka tak ada pekerja asing macam di negara kita. Semua pekerjaan dilakukan oleh local citizen sendiri hatta, yang mencuci tandas. (",)

Selain dari tu, masa kitorang pergi hari tu, kebanyakan mereka yang datang melawat ke tempat-tempat yang saya mention dekat atas tadi merupakan orang-orang China juga. Ya lah negara China ni luas. Even Beijing sendiri pun sangat besar dan populasinya pun dalam 20 juta orang! Ramai kan? Jadi boleh bayangkan seluruh penduduk semenanjung Malaysia ni, kalau compare kan dengan China, hanya lah merupakan penduduk yang tinggal di Beijing! Phewww... Memang besar kan? (",) 

Kalau orang kata mereka adalah bangsa yang penting kan diri sendiri, kurang bersih dan sebagainya, kita pergi tengok dulu bagaimana keadaan mereka di negara mereka. Kita ambil yang baik untuk kita jadikan pengalaman dan pelajaran untuk kehidupan kita. (",)

Okeh, itu je dulu tentang pengalaman bercuti dengan tahap 5 BINTANG bersama SHOM! Dan sememangnya pengalaman yang HEBAT buat saya! Syukur alhamdulillah. Next trip sudah dibuka. Dan kali ini ke Italy / umrah. In shaa Allah, ada rezeki sampai lah saya ke sana. Doakan tau! Hehe.. Okeh, korang enjoy ye tengok gambar - gambar menarik kami di Beijing hari tu. (",)








































































































Alhamdulillah, itulah serba sedikit perkongsian saya tentang kisah saya travel bersama SHOM ke Beijing! So far memang puas hati dan terbaik!!! Taraf 5 Stars tau! Siap masa nak pergi dan balik tu, pilot wish welcome to all Sahajidah Hai O Entrepreneur! Ha gitu.. Memang pengalaman yang best lagi teruja untuk diri saya sendiri.

Ok sangat lah kan, berniaga, berniaga, berniaga... Jalan Free! Wehuuu.. Nak ikut sama? BOLEH! Nombornya Nadia - 0175279717. (",)



Berminat untuk buat side income secara online?
Atau berminat menjana pendapatan dari rumah?

Boleh hubungi saya, Nadia, PIN Wellness Consultant


4 comments:

  1. Halo semuanya,

    Saya adalah pemberi pinjaman pinjaman pribadi, kreditur yang andal dan andal; Saya meminjamkan kepada bisnis dan individu dengan tingkat bunga rendah dan terjangkau sebesar 2%. Jika Anda ditolak pinjaman oleh lembaga keuangan bank untuk satu atau lebih alasan. Apakah Anda mencari pinjaman usaha, pinjaman pribadi, pinjaman hipotek, pinjaman mobil, pinjaman mahasiswa, pinjaman konsolidasi hutang, pinjaman tanpa jaminan dan modal ventura? Anda berada di tempat yang tepat untuk solusi pinjaman Anda Jika Anda tertarik dengan penawaran pinjaman, silakan hubungi kami melalui email: (rolandfredrickloaninsuranceplc@gmail.com)
    Salam,
    Tuan Roland Fredrick.

    ReplyDelete
  2. We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe.
    we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable.
    DESCRIPTION OF INSTRUMENTS:
    1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A)
    2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro
    3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 .
    4. Age: One Year, One Day
    5. Leasing Price: 4+ 1%
    6. Sale Price: 32+2%
    7. Delivery by SWIFT .
    8. Payment: MT103-23
    9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days.
    If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument.
    Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service.
    Name : Ciaran Sheridan
    E-mail : ciaransheridan453@gmail.com
    Skype id : ciaransheridan453@gmail.com

    ReplyDelete

  3. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.

    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+2%

    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    PRICE = 32%+2%
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
    renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

    Contact: Name: WARREN GARY

    Email: inquiry.barkerfinancial@gmail.com

    Skype: inquiry.barkerfinancial@gmail.com

    ReplyDelete
  4. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.

    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+1%

    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    PRICE = 32%+1%
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
    renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

    Contact name: Azra Ishaque

    Email : lintel.financialservicesplc@gmail.com

    Skype : lintel.financialservicesplc

    ReplyDelete