Thursday, July 13, 2017

Panduan untuk berpantang dengan Premium Beautiful!

Assalamualaikum readers...

This of late, banyak sangat good news yang sy received dari kawan-kawan sekalian yang baru mendapat cahaya mata. Ada yang anak pertama, ada yang kedua, ketiga, keempat dannnnn kelima! Alhamdulillah, congrats to all of you!


Jadi, ramailah yang sedang jadi mak tang kan. Ada yang bersalin normal dan tak kurang juga ramai yang bersalin ikut 'tingkap'! Tapi, tak kisah lah ikut mana pun, yang pasti lepas bersalin je WAJIB BERPANTANG! Ini adalah tujuan kemaslahatan ibu dan juga baby! =)


So entry kali ni, sy nak berkongsi dengan anda semua kisah - kisah ibu yang berpantang dengan Premium Beautiful dan bagaimana korset ini membantu ibu - ibu ini untuk lebih cepat sihat dan dalam masa yang sama cepat back in - shape!


Perkongsian 1

Puan Shakira - 29 tahun, Shah Alam

"Serius best berpantang sarung Premium Beautiful. Tak ada sakit pinggang, rengat pon tahan. 

Shak 4 hari kt wad, baby kuning, tak sempat la nak bertungku, berurut. Memang rasa peranakan bengkak & rengat. 24 hours sarung waist nipper kat wad untuk tahan sakit rengat tu. Hari ke-4 dah boleh masuk cangkuk ke-2. Hari ke-5 dh masuk cangkuk ke-3...memang cepat sangat perut kempis & peranakan kecut. Berbaloiii sangat berPB time pantang!"






Perkongsian 2

Puan Mursyida, 33 tahun, Damansara

"Kali ni lemak-lemak macam padu sangat.. Urat - urat dlm perut pun keras lepas bersalin. Sebabnya tak berpantang sangat. Dok ulang alik NICU setiap hari selama 40 hari. Jarang2 sarung PB. Time duduk rumah je sarung. Kalau dok hospital seharian tak pakai PB or apa - apa bengkung sbb bila nak ke toilet x blh ada sapa2 bantu. (toilet hosp kan) org czer mesti tahu kesukaran nk tunduk atau lipat badan awal2 bersalin. So end up tak pakai PB terus.

Tapi lepas 40 hari, terus konsisten sarung PB sampai ke hari ni. Dari perut buncit & menggelebeh, pinggang melebar, pinggul lebar dan labuh juga huhu (scary pula kalau diimbas balik) tak lawo betul shape masa tu.. Bila pegi urut makcik urut tu pun kata. Perut keras. Payah nk kempis sbb awal2 tu tak terjaga.

Tapi alhamdulillah now dah back to pre-pregnancy shape. Weight belum lagi sbb badan jadi padat dr sblm ni. Hehe. But alhamdulillah. Start dari lepas bersalin.. Berat 73kg. Now dah cevah angka 58kg 😍😍 another 3kgs to go to pre pregnancy weight.

conclusion dia.. PB ni sesuai utk org malas cam den ha. Huahahah nak keluar peluh malas. Nk diet jenuhh la.. Maklumla mmg suka makan. Nk pill2 mmg idok la. Melainkan garlic tablet je. Buat keluar angin dlm badan. Kalau org rajin lagi senang dan cepat turun insyaAllah.

So apa lagi, PB kan ajo! Jaga badan. Utk sehatkan badan dannn utk suami juga! =)"






Perkongsian 3

Puan Wan Noor Fatimah, 29 tahun, Kuala Lumpur 

"Pagi ni happy sangat nak share! 2013 tu gambar masa anak dara! Belum kahwin lagi! 2017 gambar 5 bulan lepas bersalin anak ke2! Syoknya dpt pantang dgn fullset PremiumBeautiful! 

Bila berpantang dgn ade anak sulung yg dh pandai nk attention mama die, xde masa sgt nak bertungku berbengkung semua. 2minggu awal je sempat buat semua tu. So i really need this pbcorset badly! Alhamdulillah Allah mudahkan utk dapat jgak sebelum bersalin! 

Masalah sakit belakang ketika menyusu, sakit pinggng, bengkak susu, semua hilang bila pakai Premium Beautiful corset! Lagi - lagi PB bantu betulkan postur badan Wan ni! Maklumlah siapa yg kenal wan mesti perasan wan ni bongkok sikit bila duduk. Alhamdulillah bila pakai Premium Beautiful corset automatic postur badan berubah tegak!

5bulan pakai Premium Beautiful corset konsisten 12 jam sehari! 6hari seminggu! Sehari je tak pakai masa off. Rasa tak best sangat kalau tak pakai. Hanya yg pakai je akan tau perasaan betapa syoknya! PB jugak bantu bakar lemak n hilangkan baby fat!"





Perkongsian 4

Puan Marlinda, 33, Kuala Lumpur

"Hari ni genap 32 hari kak marr berpantang. Pantang kali ni agak mencabar sedikit. Sebabnya untuk kali kedua nya kita bersalin secara ceaser dan banyak berulang alik ke hospital. Bayangkanlah jika orang yang bersalin bukan normal ni memang sakit kat tempat belah tu. So bila nak jalan tu agak terbatas dan kita perlu tampung perut. Awal2 hari tu, sakit dia tok sah cakap lah kan. Pedih, nyilu dan mencucuk2. Nak bersin pon rasa sakit.

Tapi kan sepanjang kak marr berpantang kali ni, kak marr dah mula pakai Premium Beautiful masa hari ke - 5 macam tu. Memang lah orang cakap... Ehh orang czer boleh ke pakai bengkung? Actually sangat2 boleh dan wajib berbengkung / bergirdle sepanjang dalam pantang ni. Bukan untuk orang normal je kena jaga. Yang bersalin czer ni perlu sangat diberi perhatian bab berbengkung.


Actually kan untuk orang yang dah pernah operate ni kan, tak kisah la sebab bersalin ataupun cyst/ fybroid, PB ni sangat diperlukan. Sebab orang yang pernah dibedah ni cepat sgt:-

1. Badan senang masuk angin
2. Cepat rasa sakit belakang dan pinggang
3. Perut susah nak kempis

So dengan adanya PREMIUM BEAUTIFUL ni, ia sangat membantu untuk membaik pulih badan kita.

Haaa tu nak kata, kak marr tak pernah culas lagi dengan PB sepanjang dalam pantang ni. Dan tahu tak if kita cepat2 pakai PB time dalam pantang ni, badan kita cepat sihat, rahim cepat mengecut, perut senang nak mengempis, cepat ada lekukan bentuk badan, tak ada lebihan lemak di tepi perut dan pinggang, breast tak jatuh serta meloyot, susu ibu melimpah ruah, muka berseri kemerahan dan BERAT BADAN cepat susut secara berperingkat! Dan banyak lagi lah kebaikan pakai PB ni.

So untuk pic kak mar yang KIRI tu, masa kak marr mengandung dalam 8bulan gitu lah. Dan tak sempat nak cecah 9bulan pun baby Maryam dah keluar. Tu pun dah naik lebih 12kg actually dari b4 pregnant. Dan pic yang KANAN tu, pic terbaru semalam dalam 31hari berpantang dapat turun 55kg dan tu bukan berat sebenar yang kak marr target! Phewww! InshaAllah dalam 5 ke 6kg lagi nak bagi turun dan maintain. Ok sangat uolls if turun berat tanpa ada lemak yang menggelebeh. Memang korang akan happy bila berpantang guna PB. PB ni bab pengalihan lemak memang PB sangat pakar. Sampai lengan sado yang kita tak suka tu pun boleh mengecil. Sampai nurse kat hospital semalam pun tak caya kite dah bersalin. 

So mana yang kata orang BERSALIN CZER tak boleh berbengkung/bercorset/ berPB tu sangat2 lah hanya #MitosPB semata2. Orang yang bersalin czer perlu support dengan PB sebab tak nak bagi perut membuai2, buncit serta memboyak! If tak jaga dari dalam pantang, perut susah nak slim, jahitan lambat baik, badan dan muka akan sembab2. Jadi cepat2 lah kita berPB sebelum ianya menjadi parahh untuk yang bergelar ibu2 ni. SATU WANITA SATU PREMIUM BEAUTIFUL!"







Berminat untuk buat side income secara online?
Atau berminat menjana pendapatan dari rumah?

Boleh hubungi saya, Nadia, PIN Mastermind anda!







No comments:

Post a Comment