Thursday, September 28, 2017

Susah ke Berniaga Gaya PIN lah....?

Assalamualaikum readers...



Ramai yang takut nak berniaga. Sebab kita tak biasa berniaga dan itu adalah lumrah untuk mereka yang baru nak mulakan perniagaan sendiri. =)

Bukan korang je yang ada perasaan takut dan sebagainya, Nadia pun sama. Bermula berniaga masa anak kedua lagi. Tapi kan, unik sangat suasana berniaga ni. Nak tahu kenapa?



Dalam berniaga kita makin faham hakikat rezeki dan juga dan makin faham siapa 'BOSS" kita yang hakiki. Berniaga mendidik jiwa dan hati untuk menjadi lebih baik dan improve dari segi amalan.

Yang paling Nadia faham, kalau nak murah rezeki, satu je kunci dia, jadilah hamba Allah yang Allah saaaaayang sangat! Ha susah ke senang? Senang sangat! Sebab ambil hati Allah lebih mudah dari ambil hati manusia. =)



Alhamdulillah, syukur, sebab Allah bagi macam-macam pada Nadia, sama ada baik atau pun mungkin pandangan mata kita, buruk. Tapi, Nadia bersyukur sebab Nadia makin faham redha dan Qada' dan Qadar Allah. Yes, I am happy, sometimes I am being tested with a condition which I never encounter before! Alhamdulillah, Ya Allah. Rasa syukur sangat. Kerana di sebalik setiap pemberian penuh hikmah dan dugaan. =)

Ok back to Berniaga Gaya PIN. Ha susah ke? Untuk Nadia sangat lah mudah. Sebab memang dengan Berniaga Gaya PIN korang boleh bermula dengan pelbagai cara. Modal bukan lah masalah utama untuk kita bermula. Dalam Berniaga Gaya PIN kita banyak fokus pada online medium dan juga pelbagai tools dan kelas kemahiran berniaga yang disediakan untuk para usahawan! 



Dengan Berniaga Gaya PIN keperluan utama korang adalah handphone dan data! Ha seriously itu sahaja! Nadia hanya bermula dengan tu sahaja tau. Bermula hanya dari rumah sambil jaga anak 2 orang time tu. Allah hai... siang-siang promote dekat FB and IG, malam pula godek blogspot untuk setup blog sendiri. Ingat lagi pengalaman nak buat blog, memang buat tengah2 malam. Dalam buat tu, stop sekejap, breastfeed baby sebab baby terjaga malam tu. Lepas tu sambung semula, lepas tu, cari cara untuk buat blog hanya melalui handphone sahaja! Dengan data yang sangat ciput time tu. Hehe...

Tapi, alhamdulillah, sampai sekarang masih lagi bertahan dengan business yang sama. Nadia sayang Berniaga Gaya PIN ni dengan ikhlas hati. Biar pun orang tak nampak apa itu ikhlas, tapi, kita sendiri rasa. Syukur. 



Modal yang Nadia laburkan sekali je seumur hidup, itu pun dah balik 3 tahun lepas! Hehe... cepatkan? Cepatlah sebab melalui Berniaga Gaya PIN kita akan guide satu persatu sampai korang pandai. Tinggalnya lagi effort dari korang saja untuk bermula dan jalan terus!

Kalau korang nak mula berjinak dalam berniaga Nadia strongly suggest cuba Berniaga Gaya PIN sebab, ianya sangat sesuai dan praktikal untuk newbies! Ok, contact Nadia tau kalau korang nak buat side income dengan Nadia! I am more than happy to assist you! =)








Berminat untuk buat side income secara online?
Atau berminat menjana pendapatan dari rumah?

Boleh hubungi saya, Nadia, PIN Mastermind anda!







1 comment:

  1. pinjaman! pinjaman!! pinjaman!!!
    Apakah Anda mencari perusahaan pinjaman swasta terkemuka dan terakreditasi yang memberikan pinjaman untuk kesempatan seumur hidup. Kami menawarkan semua jenis pinjaman dengan cara yang sangat cepat dan mudah, pinjaman pribadi, pinjaman mobil, pinjaman hipotek, pinjaman mahasiswa, pinjaman usaha, pinjaman investasi, konsolidasi hutang dan banyak lagi. Sudahkah anda ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Apakah Anda memerlukan pinjaman konsolidasi atau hipotek? Jangan terlihat seperti kita di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda menjadi sesuatu dari masa lalu. Kami meminjamkan dana kepada perorangan dan perusahaan yang membutuhkan bantuan keuangan dengan tarif 2%. Tidak ada nomor jaminan sosial yang dibutuhkan dan tidak diperlukan pemeriksaan kredit, 100% dijamin. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberi tahu Anda bahwa kami memberikan bantuan yang andal dan suportif dan kami akan dengan senang hati menawarkan pinjaman kepada Anda.
    Kemudian kirimkan email ke: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) untuk mengajukan pinjaman

    ReplyDelete