Monday, November 27, 2017

Meet and Greet with CDM Hanis Haizi!

Assalamualaikum readers...

Hello... lama pula tak menulis dekat blog. Banyak menulis dekat FB minggu yang lepas. Heh.. Ok, untuk pos kali ni, Nadia nak bercerita dengan korang semua tentang aktiviti Ahad lepas. 



Kami PINPRENEURS ada High - Tea Session dengan mentor legend dalam Hai O bertempat di Hotel Stripes Kuala Lumpur (hotel dia sweet & nice sangat!) . Ha dia dikenali sebagai CDM Hanis Haizi. Nadia tak sempat nak berguru dengan CDM Hanis masa Nadia mula - mula join business. Sempat jumpa sekali je masa seminar. Masa mula - mula join tu pun tak ada lah nak serious sangat pun. Sekadar mencuba! Heh...

Tapi, sekarang dah jatuh cinta pula dengan business Hai O ni. Heh... betul orang cakap, tak kenal maka tak cinta! =) 


Session semalam lebih membuka mata Nadia tentang business bersama Hai O ni. Makin rasa bertambah sayang pada business sendiri yang satu ni, dan juga makin sayang pada mentor yang tak jemu - jemu guide. 

Rasa jatuh sayang pada CDM Hanis dan makin sayang dan hormat pada CDM Syida. Diorang ni muda setahun dari Nadia. Tapi, pengalaman diorang dalam business is PRICELESS! 

Satu yang Nadia paling respect pasal CDM Hanis ni, regardless apa pun orang mengata pasal dia, dia buat tak tahu je. Jalan terus. Dan paling Nadia respect juga, CDM Hanis ni dah berubah compared tu dulu. Makin humble, makin caring dan makin penuh aspirasi! 




Yesss.... PEOPLE CHANGE! Makin kenal CDM Hanis Haizi rasa teruja sangat. I am so proud to know her! Serious never judge a book by its cover! Thank you CDM Hanis! =)

Dalam business u wajib utk buat salah, supaya u bangkit lebih lagi! - CDM Hanis -

Kata - kata dekat atas ni memang betul. Kalau kita nak jadi lebih baik kena buat silap dulu. Sebab dari kesilapan lah kita akan bertindak untuk jadi lebih baik dan baik lagi!

CDM Hanis Haizi ni adalah the proven result of SHOM! Bukannya tak ada business lain. Dia ada business handbag, business product gym, business fashion consultant and so on.

Dan dengan jujur dia bagi tau, semua modal business lain tu bermula dari income business Hai O. Dia kata kukuhkan dulu business pertama you. Buat sampai siap. Seterusnya baru you expand.


Bukan buat semua at the same time. Eh sama sangat macam apa yang Irfan Khairi cakap! Memang orang successful ni, cara kerjanya & thinking pun sama! =)



Antara lain petikan kata - kata yang terngiang - ngiang di telinga Nadia adalah,

"Saya tak tahu networking business lain mcm mana. Yang saya tahu one of the best is Hai O. Hai O is my first business and I'm still doing it. Even you akan ada satu fasa yang orang serah diri je untuk dicanai. 

Buat business smpai you boleh kaut all the bonus provided by Hai O, sebab seriously, business Hai O sangat - sangat senang nak buat dan tak perlu pening kepala nak fikir benda lain dan senang sangat untuk kita nak dapat auto-generated income! Kalau nak bagi rating skala kesusahan berbisnes ni, Hai O ni, hanyalah 1 /10 sahaja!"



Ha kau, paling senang ok. CDM Hanis boleh cakap macam tu, sebab dia dah terbuka dengan dunia luar yang businessnya memang lagi mencabar! Dia pesan, gunakan lah Hai O sebaiknya untuk kita belajar pelbagai skill berbisnes! Belajar jadi POWER SELLER!  

Lagi 1 ayat dia yang membuka minda Nadia adalah;

"Kalau Hanis still tegar nak jadi surirumah, Hanis takkan kot bau london and takkan boleh bawa anak anak melancong setiap tahun. Buat business ni la boleh transform hidup Hanis 360 dan dengan income business Hai O ni la Hanis diversify to other businesses. Bukan sebab besar kepala, tapi, I want to be a better person!"

Sangat teruja dapat jumpa orang - orang hebat berniaga! Dan yang paling best adalah, Nadia dan PINPRENEURS bakal dapat ilmu business secara PERCUMA sahaja bila GLAMUnity terbentuk nanti. Ilmu yang beribu nak bayar dekat luar sana. Kalau orang lain berbayar, kami FREE saja! 



Alhamdulillah. CDM Hanis datang tepat pada waktunya! Nadia rasa tersangat seronok dan teruja dengan new CDM Hanis. Thank u CDM, In shaa Allah nak siapkan sampai business ni auto generated.

Nadia doakan Allah sentiasa berikan yang terbaik untuk CDM Hanis dalam kehidupan dunia dan akhirat. Amin...



Nadia, rasa nak sangat ajak juga kawan - kawan untuk sama - sama merasai business dari Hai O ni dan especially dengan kumpulan Nadia, PIN. Nadia tunjuk cara satu persatu sampai pandai! 

Jangan mudah percaya dengan kata - kata orang dekat luar sana. Mereka hanya assume. Yang buat dengan ikhlas hati, dah merasai atau mula merasai kemanisannya. 

Kalau korang rasa terbuka hati nak buat business, Nadia dengan ikhlas hati nak ajak sama - sama. Sebab berniaga sangat seronok da mengujakan. Tak dinafikan ada ranjau berduri and all, tapi, itu memang adalah sebahagian dari pengalaman kehidupan! =)

Ok, sampai di sini saja untuk post kali ni. So, I guess, see you in my next post ya! =)



No comments:

Post a Comment